Näin teet klassikkoruokien maukkaan pohjan – tomaatti-linssikastikkeen viimeistelee pieni hedelmäisyys - Kielenvievää | HS.fi
Kielenvievää|Blogi

Näin teet klassikkoruokien maukkaan pohjan – tomaatti-linssikastikkeen viimeistelee pieni hedelmäisyys

Ranskan mirepoix-yhdistelmä, eli sipuli, porkkana ja sellerinvarsi, kuuluvat moneen klassikkoruokaan.

Julkaistu: 3.3.2017 13:53

Toimittaja ja ravintolakriitikko Anna Paljakka teki kymmenkunta vuotta sitten HS:n ruokasivuille jutun ruuan ryhdistäjistä. Juttuja on ruokatuottajan työurani aikana tullut ja mennyt, mutta tuo artikkeli on jäänyt mieleeni.

Juttu kertoi tutusta asiasta, jota ei vain tule usein ajatelleeksi: hienonnetuista kasviksista, joiden sekoitus ruuan pohjana on paljon enemmän kuin osiensa summa. Kasvikset – monessa klassikkoruuassa yhdistelmänä on sipuli, porkkana ja sellerinvarsi – pilkotaan ja seos kuullotetaan öljyssä pehmeäksi. Näin saadaan aikaan ruuan selkäranka. Sen jälkeen tähän ryhdistävään pohjaan aletaan yhdistää muita aineksia ja lopputuloksena on maukas kastike, keitto tai pata.

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Uusimmat postaukset

Luitko jo nämä?