Kasakka otti sen, mikä oli huonosti kiinni ja Hanhikivi on nyt kasakan pussissa - Turvallisuus­politiikan korkeajännitys | HS.fi
Turvallisuus­politiikan korkeajännitys|Blogi

Kasakka otti sen, mikä oli huonosti kiinni ja Hanhikivi on nyt kasakan pussissa

Tällä viikolla olemme (ilmeisesti) ihan vapaaehtoisesti solmineet strategisen riippuvuussuhteen energiapolitiikassa Kremliin. Mutta ehkä kaikki Fennovoiman suhteen sujuukin tästä eteenpäin meidän näkökulmastamme kuin tanssi. Jota tosin tohkenen epäillä. Uusia vehkeitä tällä viikolla urakalla esitellyt Puolustusvoimat tuntuu tietävän tarkkaan mihin suuntaan on menossa ja mitä pitää tehdä. Mutta ulkopoliittisen johdon linjan yhtenäisyydestä minulle on syntynyt epäilyksiä.

Tilaajille
Julkaistu: 7.8.2015 15:00

Eilen tuli 70 vuotta Hiroshiman atomipommin laukaisusta. Kun Yhdysvallat päätti käyttää atomiasetta Japania vastaan, se ei tiennyt varmasti toimiiko ase ja miten se toimii. Japanilaisten häikäilemätöntä ja erittäin sitkeää tapaa käydä sotaa käytettiin perusteena atomiaseen käytölle. Vallitseva tarina historiankirjoissa on ollut, että atomipommien käyttö sai Japanin antautumaan, mutta tämäkin näkemys on haastettu.

Luitko jo nämä?

Luetuimmat

Uusimmat