Käy informaatiosotaa Suomen puolesta tilaten ja lukien lehtiä - Turvallisuus­politiikan korkeajännitys | HS.fi
Turvallisuus­politiikan korkeajännitys|Blogi

Käy informaatiosotaa Suomen puolesta tilaten ja lukien lehtiä

Tämä viikko on nieleskelty Fennovoima-päätöstä. Toivottavasti siitä ei tarvitsisi enää puhua, mutta olen pesiismisti sen toiveen suhteen. Muuten viikko ollut rauhallisempi. Niinistö piipahti Ahvenanmaalla, joka nykyisessä tilanteessa on viesti sekin. Ukrainassa jytisee pelottavasti koko ajan kovemmin.

Tilaajille
Julkaistu: 14.8.2015 15:00

Tämä blogi aloitti vuoden alussa ja on sittemmin löytänyt olomuotonsa ja lukijakuntansa. Tässä kohtaa lienee hyvä hieman kerrata tämän blogin olemusta ja tavoitteita.

Ensimmäisenä tavoitteena tässä blogissa on koota yhteen olennainen viikon turvallisuuspoliittisista tapahtumista. Kaikkea ei voi käsitellä, mutta pääasiat. Jos tätä lukee, pysyy kartalla, missä mennään turvallisuuspolittisessa keskustelussa Suomessa. Tavoitteena on myös edistää faktapohjaista ja muutenkin tasokasta keskustelua aiheesta. Huolimatta tuolla alla olevissa kommenteissa käytetyistä ilmauksista, olen varsin maltillinen kannoissani. Ne saattavat tuntua terävämmiltä kuin ovatkaan, koska pyrin selkeyteen sanomisissani. Se taas on turvallisuuspoliittisessa keskustelussa monesta syystä harvinaista. Mutta minun leimaamiseni ääriajattelijaksi nousee yleensä siitä, että leimaaja itse on jollain laidalla kaukana ääressä näkemyksineen. Tähän saattaa liittyä myös se julkilausumaton oletus, että terävä analyysi ikäänkuin itsestäänselvästi pohjustaa vaatimuksia kovaotteisesta toiminnasta. Näin ei kuitenkaan ole. Minä olen vain sivusta seuraava turpobloggari ilman valtaa ja vastuuta muusta kuin omasta sanomisestani. Eikä minun todellakaan käy kateeksi heitä, jotka juuri nyt tämän tasavallan peräsimessä ovat.

Luitko jo nämä?

Luetuimmat

Uusimmat