Perässähiihtäjä

Kertovatko vaalijulisteet mitään nykypäivän äänestäjälle?

Keskiviikko 8.10. ja 21. merkintä

 

&nbps;

Tiistaina iltapäivällä oli ravintola Pääpostiin kokoontunut nelisenkymmentä toimittajaa ja kuvaajaa kuuntelemaan keskustan Matti Vanhasta ja Sdp:n Jutta Urpilaista. Piti väitellä kunta-asioista, onhan varsinaiseen vaalipäivään 26.10. enää 18 vuorokautta. Mutta kävi niin kuin tänä syksynä on monta kertaa käynyt: ajankohtaisten tapahtumien vyöry peitti kuntavaalit alleen. Vähän harmitti keskustelijoiden ja toimittajien puolesta, mutta minkäs teet.

Tiistain keskustelutilaisuuden pilasi Luxemburgissa pidetty Ecofin eli Euroopan unionin valtiovarainministerien kokous, josta Jyrki Katainen piti Vanhaseen yhteyttä ratkaisevien päätösten aikana. Niistä tärkein oli EU:n yhteinen päätös nostaa tallettajien pankkitalletusten suoja 50 000 euroon. Suomessa se tulee voimaan jo tänään.

Vanhasta ärsytti silmin nähden se, että Urpilainen oli tiistaiaamuna vaatinut tätä päätöstä (siis suojan nostoa 50 000 euroon nykyisestä 25 000 eurosta) Suomen hallitukselta - tietenkin varsin hyvin ennakkoon tietäen, että juuri sellainen päätös oli iltapäivällä tulossa EU:n valtiovarainministerien kokouksesta.

Vanhasta ymmärtää, sillä paineet hallitusta vastaan nousevat, mutta Urpilaisen veto oli sitä normaalia oppositiopolitiikkaa, jota hän on päättänyt harrastaa. Se on sallittu kamppailulaji politiikassa.

Sinänsä oli mielenkiintoista tarkkailla, miten puoluejohtajat käyttäytyivät tässä ristiriitaisessa tilanteessa, kun toisella puolella Eurooppaa tehtiin kovia talouspäätöksiä ja täällä olisi pitänyt puhua kuntavaaleista.

Urpilainen oli valinnut ankaran linjan. Hän veti tiukkaa oppositiopolitiikkaa ja painosti Vanhasta, joka olikin tällä kerralla hyvin haavoittuvaisen tuntuinen.

Vanhanen oli läsnä, mutta hänen ajatuksensa kulkivat muualla. Sitä ei pidä kummeksua. Tästä syksystä saattaa sittenkin tulla Vanhasen jo viisi vuotta jatkuneen pääministerinuran vaikein. Vanhanen on tähän asti saanut olla ns. hyvien aikojen pääministeri, jos hänen taivaltaan vertaa esimerkiksi Paavo Lipposeen tai Esko Ahoon, jotka joutuivat tekemään vuosikausien ajan raskaita ja epäsuosittuja päätöksiä. Lähikuukausina näemme, joutuuko Vanhanen tekemään samanlaisia päätöksiä - ja jos joutuu, miten hän selviää niistä.

Muilta osin tilaisuus kulki tavanomaisia hallitus-oppositio-latujaan. Urpilainen toisti väitteensä, ettei hallitus ole riittävästi osannut varautua tuleviin vaikeuksiin ja vaati voimakkaampaa elvystä.

Vanhanen vakuutteli, että varauduttu on ja että hallituksen budjettiesitys vuodelle 2009 on voimakkaasti elvyttävä mm. verohelpotusten ja investointien ansiosta.

Tähän Urpilainen veti mukaan keskustan puoluesihteerin Jarmo Korhosen viikonvaihteen puheen, jossa tämä vaati hyvätuloisten verohelpotusten peruuttamista. Vanhanen vakuutti hallituksen pysyvän esityksessään myös verojen osalta. Korhosen vaatimukset Vanhanen kuittasi muistuttamalla keskustassakin olevan "erilaisia näkemyksiä".

Kuntavaaliaiheena ennätettiin hieman keskustella terveyspalveluista. En käy sitä toistamaan. Sen verran voin sanoa, ettei se kiinnostavuudessa ja asiantuntemuksessa vetänyt alkuunkaan vertoja tämän blogin maanantaina alkaneelle keskustelulle terveyspolitiikasta, jonka pontimena oli kristillisdemokraattien ja muun opposition välikysymys. Se keskustelu kannattaa muuten lukea ajatuksella läpi.

Vanhasen ja Urpilaisen tilaisuus loppuikin vähän nolosti. Juuri kun keskustelu olisi päässyt hyvin liikkeelle, Urpilainen joutui poistumaan jonnekin muualle, ja Vanhanen jäi selvittelemään talletussuoja-asioita.

Tunsin itseni häiriköksi, kun kysyin Vanhaselta hänen arviotaan laimean kuntavaalikampanjan syistä ja mahdollisista seurauksista. Vanhanen uskoi - ikuiseen optimistiseen tapaansa - puolueiden ja ehdokkaiden kampanjoiden vielä virkoavan ennen vaaleja ja kertoi itsekin aloittaneensa jo ilmoittelun Nurmijärven paikallislehdessä.

Uskotaan, uskotaan tai ainakin toivotaan, että pääministerin vaalioptimismi tarttuisi muihinkin.

Joka tapauksessa tänä aamuna keskiviikkona 8.10. katujen ja teiden varsiin ja taajamien näkyville paikoille ilmestyy puolueiden ja muiden ehdokasryhmien vaalijulisteita. Se on vanha ja varma merkki vaalien lähestymisestä.

Aamun Helsingin Sanomissa julkaistaan vaalijulisteiden kuvat ja arvioidaan niitä. Siksi onkin hyvä päivä ottaa vaalijulisteet Päivän Hyväksi Kysymykseksi.

Päivän Hyvä Kysymys: Kertovatko vaalijulisteet mitään nykypäivän äänestäjälle?

Päivän blogisiteeraus:

Muistatteko, kuinka eduskuntavaaleja ennen kaikki puolueet olivat niin huolissaan Itämeren tilasta. Hallituksella ja eduskunnalla olisi ollut mahdollisuus pitää vaalipuheensa ja rajoittaa päästöjen syntymistä laivaliikenteessä. Näin ei ole kuitenkaan käynyt. Nyt Hesari uutisoi näyttävästi, kuinka merenkulun uudet, tiukentuvat rikkipäästörajat ovat yllättäneet Suomen elinkeinoelämän, varustamot ja hallituksen. Rajoituksista on tulossa jopa yli 800 miljoonan euron lisälaskut.

Kauniistä vaalipuheista ja huolesta pelastaa Itämeri ei sanoista ole ryhdytty tekoihin. Taustalla selvä motiivi: raha menee jälleen ympäristön edelle. Asiaa tarkastellaan jälleen talouden, ei ympäristön näkökulmasta. Raha on se, mikä maailmaa pyörittää. Uusien, tiukentuvien päästörajojen kautta asiaan tullaan onneksi vihdoin puuttumaan.

Olen monesti aiemminkin todennut, että vapaa markkinatalous ja ympäristönsuojelu sopivat huonosti yhteen. Yhteiskunta tarvitsee säännöstelyä ja selkeitä pelisääntöjä, jos ympäristö ja luonto aiotaan pelastaa vielä seuraavillekin sukupolville.

Valtuustoehdokas Mirka Muukkonen (vas) Turusta.

12 vastausta artikkeliin "Kertovatko vaalijulisteet mitään nykypäivän äänestäjälle?"

Jarkko Rahkonen 08.10.2008 2:27

Perässähiihtäjä kysyy kertovatko vaalijulisteet mitään äänestäjille.

Julisteiden ilmestyminen katujen varsille ilmoittaa ainakin sen , että vaalit ovat pian. Ehdokkaiden kuvat saavat monen etsimään tietoja äänestäjälle mieluisista ehdokkaista.

Aktiivisimmat menevät vaalitilaisuuksiin ja etsivät netistä lisää tietoja.

Medialla on tärkeä tehtävä kertoa mitkä puolueet ovat hallitusvastuussa ja mitkä oppositiossa. Kovin hyvin puolueet ja media eivät ole tiedottamista hoitaneet kun gallupin mukaan useat eivät tiedä mitkä puolueet nyt vastaavat nyt maame asioista.

Perässähiihtäjä kertoo edellä myös Vanhasen - Urpilaisen vaaliväittelystä, joka ei hänen selotuksensa mukaan kovin informatiivinen ollut. Osa syynsä on siinä, että toimitajatkaan eivät riittävän selvästi vaadi selvitystä mitä maan hallitus on tehnyt kuntien palvelujen hyväksi valtionosuuksien kautta ja muuten. Selkeä hallitus/oppsitio asetelmä toisi kiinnostavuutta valtakunnantason kuntavaalikeskusteluille.

Olen ollut tilaisuuksissa jossa jopa toimittaja johdattelee yleisöä pitämään oppostiota ja erityissesti SDP:tä vastuussa tämän päivän kuntaongelmista, vaikka opositio on kantanut jo vastuunsa hävittyään vaaleissa ja jouduttuaan oppositioon. Jopa ns puolueettomat toimittajat pitävät SDP:tä ykkösvastuullisena, vaikka vuoden 1991 jälkeen sekä keskusta, kokoomus että SDP ovat jokainen olleet kaksi vaalikautta oppositiossa ja kolme hallituksessa. Yritetään häivyttää SDP:n nykyinen oppositioasema.

Arvoisa Perässähiihtäjä,

jos puoluejohtajien vaalikeskustelu ei ole kovin kiinnostava niin, eikö osuutensa ole tilaisuuden mediaedustajilla, jotka eivät hyödynnä parlamentarismin perusjäsnnitettä: hallitus vastaan oppsoitio. Miten on?

Matti Kuronen 08.10.2008 8:21

Olin kyllä vähän odottanut päivän kysymykseksi jotain kuntien valtionosuusjärjestelmän muutoksiin liittyen, mutta ehkä tämä aihe on vähän helpompi :). Arvelisin kuitenkin, että tämä olisi erinomainen foorumi keskusteluun myös taloudesta, joten arvon Perässähiihtäjän mahdollisesti poimiessa ladunvarresta tämän ajatuksen osallistun mielelläni siihenkin keskusteluun.

Ja asiaan: julisteet kertovat paljonkin. Ensinnäkin ne kertovat epäsuorasti, millaisia mainostoimistobudjetteja puolueilla on. Toisekseen ne kertovat suoraan, miten rohkeita puolueet ovat uudistamaan mainontaansa siten, että perusviesti pysyy vaaleista toiseen suunnilleen samana. Kokoomus on aika johdonmukaisesti pitänyt työväki-ihokasta yllään ja nyt sitä osaa jo odottaa; eri asia sitten miten se on vaikuttanut politiikantekoon, muut eivät erityisesti ole jääneet mieleen (ja omia pidättäydyn tässä kehumasta).

Harri Smått 08.10.2008 8:46

Itse pidän edelleen henkilökohtaista panosta ainoana oikeana tapana vaalimainonnalle, ja se kertoo myös ehdokkaan halusta kyseiseen pestiin. Esimerkiksi Arto Lahti erottui edukseen puoluejohtajien vaalistartissa Narinkkatorilla muutama viikko sitten jakaessaan esitteitään. Aivan vastaavasti Vihreiden eduskuntavaaliehdokas Elina Moisia erottui edukseen jakaessaan vaaliesitteitään hymyn ja 'kiinnostaako hyvä ehdokas' -lauseen kera Sokoksen kulmalla taannoin kyseisten vaalien alla.

Mainonnan ammattilaiset saattavat olla kanssani eri mieltä, mutta molempien nimet jäivät mieleen. Luulisi sen olevan yksi tärkeä tekijä vaalimainonnan tuloksia mitatessa. Kieltämättä jokunen nimi on jäänyt mieleen muidenkin medioiden kautta, mutta Internetistä ja julisteista poiketen noista jää hyvä mieli.

Ja varmasti moni muukin on jakanut henkilökohtaisesti mainoksiaan, heitä yhtään väheksymättä. Tiemme eivät vain kohdanneet.

antti liikkanen 08.10.2008 10:13

Terveisii nyt siita aiemmin perassahiihtajissa kirvatusta Brysselista, jossa ei tietokoneeni otelaudassa ole umlautteja (siis aeaet ja oeoet eivat kirjoitu).

Taalla merkittavin asia on, olisi tarkoitus olla, alueiden Eurooppa, joka ilman muuta jaa kansainvalisen finansiikriisin varjoon, josta Kivinen eilisessa HS:ssa antoi madonluvut GWB:n porukalle.

Vaalimainokset kertovat tavalliselle aanestajalle sen, minkalaisia naamoja on kuviin laitettu, mutta eiv sita, etta terveys- ja sairaus-hoito ei ratkea tulevalla vaalikaudella. Erityisesti sairaus-!

Maa on kohta niin pullollaan niin sairaita yli kuusikymppisia, ettei tuota porukkaa kukaan eika mikaan raha hoida niinkuin vanhempiamme.

Jos joku tohtisi tuon sanoa lujalla puheella jotta kansa kuulisi - ja uskoisi - voitaisiin tulla itse asiaan: miten verorahoista 50% tullaan suuntaamaan.

Se ei ainoastakaan vaalijulisteesta tule vastatuksi.

Siksi olen samaa mielta Unskin kanssa toissapaivaisen keskustelun laadusta ja merkityksesta.

+17C, vihmoo likaista sadetta.

Hanna Kopra 08.10.2008 10:47

Mitä vaalijulisteet ovat läpi aikojen ihmisille kertoneet?

Mahtavaa on, että lehti-ilmoittelu on Vanhasesta merkki siitä, että kampanjat ovat käynnissä. Muutenkin mietityttää, että tärkeintä on kaikista, kunhan saa ilmoituksia ja naamojaan korteissa jaettua. Määrät (niin ilmoituksista tai mistä vain) ovat mittari, jolla mitataan panostusta. No onhan se rahallista ja materiaaliakin kuluu, mutta se miten sillä panostuksella on onnistuttu mitataan kuitenkin toisin.

Mutta onko teemoilla ja sillä sisällöllä väliä? Jos ja kun (monesta) ketään ei mikään kiinnosta, niin pitääkö silti lähteä siitä että riittää kunhan kaikki laittaa naamailmoituksen ja hankkii www.domainin, jota päivttää kerran viikossa (jos sitäkään). Mtä vaalijulisteet voivat siihen tuoda?

Joku voisi sanoa, että vaalityötä on työ ja läsnäolo myös vaalien välillä…

Eli vaalijulisteet ovat varmasti monelle muistutus, että "ai niin, jotkut vaalit on tulossa". Mutta hyvä niinkin.

Unto Hämäläinen 08.10.2008 11:23

Jarkko Rahkoselle

Eilinen Politiikan toimittajien tilaisuus kärsi eniten tilaisuuden ulkopuolisista tekijöistä: esiintyjät tulivat myöhässä, Vanhanen joutui käymään puhelimessa välillä, Urpilainen joutui lähtemään kesken toiseen tilaisuuteen jne. Toimittajien mielenkiinto kohdistui ymmärrettävästi muihin kuin kunta-asioihin. Harvinainen tilaisuus menetettiin, mutta näin joskus käy.

Matti Kuroselle

Kuntatalousasiat ovat tulossa päivän kysymykseksi ainakin parina kysymyksenä vielä ennen 26.päivää.

Kaikille

Kun viime yönä kirjoitin tämän päivän merkinnän, olin siinä lujassa uskossa, että vaalijulisteet olisivat katujen varsilla jo tänä aamuna. Siksi panin sen päivän kysymykseksi. Väärä uskomus.

Ilmeisesti pääkaupunkiseudulla julisteet tulevat kehikkoihinsa vasta viikonloppuna. Onnetonta ja ponnetonta toimintaa Helsinki, Espoo ja Vantaa. Mikä näitä kaupunkeja oikein vaivaa?

Perässähiihtäjä

Marilla Kortesalmi 08.10.2008 13:57

@Harri Smått, itsekin omia esitteitä jakaneena totean, että reilu viikko sitten 27.9. kysymys Kiinnostaako kunnallisvaalit ei montaakaan puhutellut. Viime viikonloppuna vastaus oli jo aivan toinen. Osa porukasta on ollut kiinnostunut jo pitkään, osa ei vieläkään. Valtaosa varmasti herää mukaan, kun telineet ja ilmoitukset tulevat kaduille.

Vaalimainoksista: eniten hymyä kirvoitti hesarissa arvostelijan kysymys vihreiden julisteesta: onko sillä crocsit! Tällaisiin pieniin yksityiskohtiin sitä sitten takerrutaan. Minusta jokaisessa oli jotain hyvää, jotain huonoa. Mutta tietenkin kokoomuksen tekemisen meininkiin itse samastun parhaiten! :)

Mika Häkkinen 08.10.2008 14:00

Siis hetkinen. Unton mukaan Jutta Urpilainen tiesi, että talletussuojaa nostetaan ja siksi vaati sen nostamista. Ja siksi kyseessä on irtopisteiden keräily.

Kertokaa minulle, kuka kumma tietää 27 maan valtiovarainministerien päätöksen etukäteen?! Katainen lähti Brysseliin sanoen, ettei Suomella ole tarvetta talletussuojan nostamiseen. Oppositiojohtaja Urpilainen oli eri mieltä ja esitti oman näkemyksensä. Missä vika?

Hesarin pääkirjoituksen mukaan Urpilaisen olisi pitänyt odottaa, että päätös tehdään ensin ja sitten sanoa sanottavansa. Samaan aikaan arvostellaan, ettei käydä poliittista debattia opposition ja hallituksen välillä.

Jos arvosteltaisiin sitä, että eri maat lähtivät talletussuojakisaan, niin ymmärtäisin. Parastahan olisi ollut, että EU-maat yhdessä olisivat määrittäneet linjan ja sitä olisi noudatettu. Tässä mielessä Katainen oli oikeassa. Nyt tilanne oli kuitenkin se, että "huutokauppa" talletussuojasta oli valitettavasti alkanut, enkä ymmärrä mikseivät poliitikot asiaan saisi kantaa ottaa.

Kyyninen saa olla, mutta ei niin kyyninen, että kaikki sanomiset leimataan populistiseksi irtopisteiden keräilyksi...

Mika Häkkinen 08.10.2008 14:29

Mitä tulee vaalijulisteisiin, niin kyllä ne jotain kertovat. Kyllä viestinnälllä on merkityksensä politiikassa ja politiikan tekemisessä. Ihmiset äänestävät mielikuvan ja tunteen perusteella. Tärkeintä on kuitenkin sisältö, sisältö, sisältö. Mikään mainoskampanja ei pidemmän päälle auta, jollei puolueella ole mitään sanottavaa, eivätkä teot vastaa mielikuvia.

SDP haluaa viestiä luottamusta ja turvallisuutta yhdistettynä tulevaisuuteen. Turvallinen mainos. Vaikka itse olenkin aina vähän pienen provokaation kannalla, tykkään kuvasta. Se on tunteita herättävä ja sopii SDP:n pirtaan. Tähän väliin oikeanlainen.

Kokoomus jatkaa työväenpuolueteemassa, mikä on toiminut tähän saakka kaksissa vaaleissa. Samaa tekevät muuten Moderaatit Ruotsissa. Tullaan demarien kylkeen ja hälvennetään eroa. Nyt kuitenkin lähestytään vaarallisesti irvailua. Muutenkin teot eivät oikein vastaa luotua mielikuvaa työväenpuolueestä, mikä saattaa lyödä näpeille.

Odotan aidosti sitä, että SDP vastaa tosissaan tähän huutoon. Ruotsissa demarit ovat sanoneet, että heidän täytyy olla työelämään liittyvissä asioissa ykköspuolue, koska puolue on aito palkansaajapuolue. Tätä odotan vielä Suomessa tapahtuvaksi. Alue, jolla on luonnollisesti vahva, ei pitäisi jättää poliittisten vastustajien temmellyskentäksi.

Vihreät ovat mielestäni täysin hukassa. Vihreiden ongelmana on, että he yrittävät olla puolue, mutta eivät tiedä millainen puolue. Tuloksena on sekametelisoppa ja siksi heidän mielestäni tärkein poliittinen teema ja koko vihreän liikkeen ydin: ympäristöulottuvuus marginalisoituu. Sinänsä kiva ja pirtsakka mainos, mutta mikä on viesti. Sekö että Vihreät ovat rohkeita?

En tiedä miten Keskustan mainokset toimivat maakunnissa. Itse en ihan saa kiinni. Toteutus on sekava ja pyrkii yhdistämään kerrostalo- ja omakotitaloasumisen. Ikuisuusprojekti kaupunkien valloittamisesta väijyy takana. Kotiteema on sinänsä ihan näpsäkkä, koska siihen on helppo sitoa poliittisia tavoitteita. En niitä tosin ole paljoa kuullut. Ruokavero ja maatilojen perintövero pitää laskea, mutta mitä muuta... Hei kuka on kuullut Keskustan esittävän jotain rakentavaa sanotaanko viimeisen parin vuoden aikana? Minusta tuntuu, että puolue on väsynyt. Vanhasen neljäs tappio häämöttää.

Perussuomalaiset ratsastavat Soinilla ja siinä on mainoksen ydin. Sisältöjä ei oikein perussuomalaisilta ole luvassa ja siinä on myös puolueen heikkous. Odotan kiinnostuneena sitä, kuinka kauan Suomen muut puolueet antavat Perussuomalaisten häärätä rauhassa ja ampua ilman vastaliikkeitä. Tämä koskee erityisesti demareita, vassareita ja kepua, joilta puolue kannatuksensa todennäköisesti ammentaa. Vaikenemalla ei tätä puoluetta enää näytä taltutettavan.

Siinä tärkeimmät...

Juha Jaatinen 08.10.2008 16:50

Kyllä kai niistä jotain julistesuunnittelun muotitrendejä näkee. Senkin niistä näkee, että Persut nousevat ja kaatuvat Timo Soinin mukana. Lisäksi niiden mukana seuraavissa julisteista näkee joka kunnassa ehdokaiden kasvot ja numerot, niillä on yllättävän paljonkin katsojia.

Sen sijaan joka kerta eri lehdistä luettava "media-alan ammattilaisten" julistehaukkujaiset eivät palvele ketään.

Susanna Iivonen-Pekesen 08.10.2008 20:07

Vaalimainonta on vaikea laji. Julisteessa pitäisi toisaalta olla sopivasti mielenkiintoista katseltavaa ja toisaalta sen pitäisi olla selkeä. SDP:n julisteessa on parasta se, että se on ilmeikäs ja näkyy kauas.

Vaula Norrena 09.10.2008 12:11

Unski,

Nyt ei ollut kommentti-laatikkoa 'Mikä on Timo Soinin salaisuus', niin kommentoin tähän.

Timo Soini osaa puhutella ihmisiä kansan kielellä. Hän on kaikessa vastarannan kiiski, ja sehän suomalaisia ihastuttaa. Meillä on herraviha ja kaikenlaisten auktoriteettien vastustaminen verissä.

Soini osaa vastustaa kaikkea tyylikkäästi viihdyttäen, huumorilla, ei rähjäten ja kinaten.

Ennustan perussuomalaisille suurempaa vaalivoittoa kuin mitä gallupit lupaavat. Voi tulla jopa rotestivaalit 1970-luvun malliin.

Sitä paitsi perussuomalaisten julistekin on paras, pakko myöntää, vaikka vihreä olenkin. Warhol-Soini ottaa kontaktin katsojaan, ei perusvalokuvana ole niin tylsä kuin SDP:n, koska on käsitelty. Eikä sitä paitsi ole niin warhol, että olisi mauton kopio.

t. Vaula Norrena, 564 Vantaa.

HS Digistä löydät Hesarin juttuarkiston helmet
Saat tilaajana kokeilla HS Digiä maksutta
Tilaajille
Haluatko lukea koko artikkelin?
Luetuimmat
 1. 1

  Suvi Haimi kypsyi muovijätteen määrään kylpyhuoneessaan – syntyi uraauurtava keksintö, joka kiinnostaa jo kansainvälisiä kosmetiikkabrändejä

 2. 2

  Päänsiirto ruumiilta toiselle onnistui – Kiistellyn italialaiskirurgin tähtäimessä seuraavaksi elävät potilaat

 3. 3

  Husin toimitusjohtaja HS:n mielipidepalstalla: ”En ole koskaan nähnyt Suomen terveyspolitiikkaa niin sekaisin kuin nyt”

 4. 4

  Jalkainfarkti tunnetaan huonosti, silti tuhannet ovat vaarassa saada sen ja joutua jopa amputaatioon – ainoa oire voi olla haava, joka ei parane

 5. 5

  AC/DC:n kitaristi Malcolm Young on kuollut

 6. 6

  Matkakortinlukijoista tuli pullonkaula – Järjestyksenvalvojat ohjaavat metromatkustajia Matinkylässä

 7. 7

  Riskit kasvavat asuntomarkkinoilla, ja nyt alkaa olla aika huolestua

  Tilaajille
 8. 8

  Älypuhelin menee liian usein lapsen edelle – imettäessäänkin monet äidit katsovat koko ajan puhelinta

 9. 9

  Juhana Vartiainen: Suomen työttömistä vain 40 000 pystyy oikeasti työllistymään – ”Se on ihan eri koko­luokka kuin nämä sadat­tuhannet, joista on tapana puhua”

 10. 10

  Tutkijat yllättyivät: Firenzen varakkaimmat suvut ovat nyt pitkälti samoja kuin vuonna 1427

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Nyt.fi kommentti: Ylen A-teema osoitti jälleen, kuinka surkea konsepti sillä on – Ohjelmassa piti keskustella seksuaalisesta häirinnästä, mutta siellä keskusteltiin siitä, miten voi flirttailla

 2. 2

  Länsimetron ensimmäiset 7 tuntia: HS:n seuranta kokoaa yhteen kauan odotetun päivän tapahtumat – ”Vastaavaa tunnelmaa ei ole ennen nähty suomalaisessa joukkoliikenteessä”

 3. 3

  Husin toimitusjohtaja HS:n mielipidepalstalla: ”En ole koskaan nähnyt Suomen terveyspolitiikkaa niin sekaisin kuin nyt”

 4. 4

  Mies vei Saphira-koiransa hoitoon Lohjalle – kun hän meni myöhemmin katsomaan koiraa, löytyi vain tyhjä talo, josta oli lämpöpatteritkin viety

 5. 5

  Suvi Haimi kypsyi muovijätteen määrään kylpyhuoneessaan – syntyi uraauurtava keksintö, joka kiinnostaa jo kansainvälisiä kosmetiikkabrändejä

 6. 6

  Juhana Vartiainen: Suomen työttömistä vain 40 000 pystyy oikeasti työllistymään – ”Se on ihan eri koko­luokka kuin nämä sadat­tuhannet, joista on tapana puhua”

 7. 7

  Päänsiirto ruumiilta toiselle onnistui – Kiistellyn italialaiskirurgin tähtäimessä seuraavaksi elävät potilaat

 8. 8

  Kukaan ei pelasta sinua täältä, sanoi ”lääkäri”, riisui toimittajan ja aloitti tutkimuksen – Kokeilimme, miltä tuntuu osallistua seksuaalisia fantasioita toteuttavaan esitykseen

 9. 9

  Riskit kasvavat asuntomarkkinoilla, ja nyt alkaa olla aika huolestua

  Tilaajille
 10. 10

  Metrojuhlia ei järjestänyt kukaan, joten ihmiset tekivät ne itse – HS oli ensimmäisen Espoon-metron kyydissä, ja tältä vaunussa näytti

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Hätähuuto ihmiskunnan tulevaisuuden puolesta, 15 000 tieteentekijää varoittaa joukkotuhosta – ”Pitkään jatkunut nopea väestönkasvu on syy moniin ekologisiin ja jopa yhteiskunnallisiin uhkiin”

 2. 2

  ”Kukaan älykäs ja kaunis nainen ei halua seurustella työttömän, kouluttamattoman miehen kanssa” – 28-vuotias Valtteri ja 26-vuotias Kharouf kertovat tarinansa syrjäytymisestä

  Tilaajille
 3. 3

  Kolmevuotiaan lapsensa puukotuksesta epäillyn isän kuulustelut alkavat tiistaina, miehellä aiempaa rikostaustaa – Poliisi henkirikoksesta: ”Tapahtumia, joita ihmismieli ei meinaa käsittää”

 4. 4

  Joukossamme elää ihmisiä, joilla on pedon luonne – näin psykopaatti lipuu toisen ihmisen lähelle ja tekee tuhojaan

  Tilaajille
 5. 5

  Varaslähtö länsi­metroon: astu kyytiin ja kiidä tunnelissa 36 kilometriä idästä länteen – verkko­retki kuvaa reitin kuljettajan silmin ja esittelee jokaisen aseman 360-kuvalla

 6. 6

  Tuhat vuotta sitten valtava viikinkiarmeija vyöryi Suomeen ja sai selkäänsä hämäläisiltä – Näin kertoo taru, mutta mitä oikeasti tapahtui?

  Tilaajille
 7. 7

  Mies vei Saphira-koiransa hoitoon Lohjalle – kun hän meni myöhemmin katsomaan koiraa, löytyi vain tyhjä talo, josta oli lämpöpatteritkin viety

 8. 8

  Turvapaikkapäätöstä odottava Sharif Qaderi potkaistiin ulos ryhmäkodista kun hän täytti 18 vuotta – Sitten itähelsinkiläinen lapsiperhe otti hänet luokseen asumaan

 9. 9

  Eräänä kesäiltana Seppo kaatui ja kuoli – se oli vakava paikka, sillä tämä raivokas nero yksin tiesi kaiken siitä, miten Suomen ydin­jäte haudataan turvallisesti

  Tilaajille
 10. 10

  Miksi vaikutusvaltaiset miehet panevat naiset katsomaan masturbointiaan? Asiantuntija vastaa

 11. Näytä lisää