Juhannushäät ovat out, mutta monipäiväisten hääjuhlien suosio kasvaa - Elämä | HS.fi

Juhannushäät ovat out, mutta monipäiväisten hääjuhlien suosio kasvaa

Hääsuunnittelija Eija Holmberg-Lehto ei ole kymmenvuotisen uransa aikana järjestänyt kertaakaan juhannushäitä, eivätkä asiakkaat ole olleet niistä erityisen innostuneita.

"Seurasaaren juhannusvalvojaisia vietettiin perinteelliseen tapaan monin kokoin ja vaihtelevin ohjelmin. Tällä kertaa saapui juhliin aivan aito juhannushääpari kirkkoveneellä. Nuoriso-ohjaaja Raija Anneli Kääriäinen ja poliisikonstaapeli Arvo Aulis Juvonen aloittivat yhteisen taipaleensa aattona tunnelmallisessa 300 vuotta vanhassa Karunan kirkossa, missä heidät vihki pastori Ilmo Launis. Juhannuksena julkaistiin parisataa kihlausta ja vietettiin lukuisia hääjuhlia" Kuvateksti Helsingin Sanomissa 28.6.1965

18.6.2015 18:00 | Päivitetty 19.6.2015 8:59

Juhannus on suomalaisille suuri juhla, ja moni haluaa viettää sitä omien tapojensa mukaisesti. Juhannus ei enää 2000-luvulla olekaan ollut suosittu hääjuhlien järjestämisajankohta. 

”Ihmiset haluavat viettää juhannusta mökeillään. Jos häät ovat juhannusaatonaattona tai lauantaina, niihin menee käytännössä koko viikonloppu. Monilla alkaa myös loma juhannuksesta. Nykyisin juhannus onkin haastavin aika järjestää häät”, toteaa hääsuunnittelija Eija Holmberg-Lehto.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat