Onko pakastuksessa eroja? - Elämä | HS.fi

Onko pakastuksessa eroja?

3.8.2001 3:00

Säilyvätkö vitamiinit itse pakastetuissa marjoissa paremmin kuin teollisesti pakastetuissa kaupan tuotteissa?

Asko Y. "Kattavia tutkimuksia eroista ei ole tehty. Silti molemmilla tavoilla pakastettuja marjoja on suotavaa syödä", kertoo Kansanterveyslaitoksen tutkija Minna Similä . Sekä tuoreet että pakastetut marjat ovat hyvin ravitsevia, sillä niissä on vain vähän energiaa, mutta paljon vitamiineja ja muita ravintoaineita. Pakastaessa katoaa vähemmän vitamiineja kuin esimerkiksi keittämisessä. "Teollinen pakastus tapahtuu nopeasti. Todennäköisesti vitamiinitappioissa ei ole suurta eroa itse pakastettujen ja teollisesti pakastettujen marjojen välillä." Pakastukseen kannattaa valita tuoreita ja laadukkaita marjoja. Ne pitää pakastaa mahdollisimman nopeasti, eikä sulattaessakaan kannata seisottaa niitä jääkaapissa päivätolkulla, Similä muistuttaa. Lotta Tuohino Tälle palstalle odotamme lukijoilta terveyteen ja liikuntaan liittyviä kysymyksiä. Niitä voi lähettää osoitteeseen Helsingin Sanomat, Terveys & liikunta, PL 65, 00089 Sanomat, faksinumeroon (09) 122657 (maininta Terveys & liikunta) tai sähköpostiosoitteeseen hs.terveys@sanoma.fi

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat