Elämä    |   KUNTOA KERHOSTA

"Koko kroppa väsyy ja tulee kauhea hiki"

Lasten vesipallokurssilla oppii nopeasti pelaamaan

Tilaajille

Maauimalan ruohokentällä kahdeksan lasta haroo ilmaa ja taiteilee yhdellä jalalla. Vesipallokurssilaiset kuivaharjoittelevat käännöksiä.

"Tämä on tosi vaikea käännös, siinä pitää tehdä monta asiaa yhtä aikaa", selittää Kuhien kurssin vetäjä Jussi Sutinen . "Helpompi versio on tällainen käärmekäännös, Teppo-käännös", Sutinen kertoo ja kiepsahtaa ympäri.

Kun käännökset on käyty läpi, on vielä treenattava heittoja. "Heitä täysillä, ja miehekkäästi pään yli!" ohjaaja neuvoo kurssilaisia.

Puolen tunnin alkuverryttelyn jälkeen oikeat otteet ovat taas hallussa. Nyt vain pinkeät pipot päähän ja suihkun kautta veteen.

Vesipallo on ideaali

urheilulaji, missään muussa lajissa ei väsy niin kokonaisvaltaisesti. Jalkoja tarvitaan polkemiseen ja käsiä pallon käsittelyyn ja uimiseen, Sutinen selittää.

Jussi Vento , 11, vahvistaa ohjaajan sanat: "Hauskaa, mutta tosi raskasta. Koko ajan täytyy ponnistella kauheesti." Ainoa pääsyvaatimus kurssille oli pinnalla pysyminen. Syvässä altaassa alle puolitoistametriset pallottelijat eivät pääse ottamaan pohjasta tukea.

Sutinen kehuu oppilaitaan: "Ihmettelen itsekin, kuinka paljon kaikki ovat kahdessa kerrassa ehtineet kehittyä. Alussa palloa ei edes saatu nousemaan veden pinnasta, nyt se menee jo maaliin." Vedessä porskuttavat pipopäät vakuuttavatkin yhteen ääneen, että maaliin heitto on kaikista kivointa.

Vaikka on selvitty jo altaaseen, vieläkään ei päästä itse asiaan, pelaamiseen. Tässä vaiheessa täytyy harjoitella pallon käsittelyä ja sen kanssa uintia.

Kirkkaan turkoosissa vedessä pomppii sinisten ja valkoisten päiden edessä keltaisia palloja.

"Polkekaa, polkekaa! Vesipallossa polkeminen on yhtä tärkeää kuin jääkiekossa luistelu", Sutinen kannustaa. "Pallo kiinni naamassa uidaan eteenpäin. Eikä peffat saa heilua pinnalla!" ohjeita satelee lisää.

14-vuotiaan Nita Ahjonpalon mielestä tärkein opittava on vedestä nouseminen. "Polkemalla pitäisi päästä niin ylös, että napa on ilmassa." Nita tuli oppiin isän ehdotuksesta. "Aluksi kurssi tuntui huonolta jutulta. Olin kuullut, että vesipallo on tosi raskasta. Mutta ekan kerran jälkeen ajattelin, että jes, koska tänne pääsee seuraavan kerran!" innostunut Nita puuskuttaa vedestä.

Nyt kolmannella

kurssikerralla päästään jo kokeilemaan pelaamista. Maalit nostetaan veteen yhteisponnistuksin ja Sutinen opastaa pelin henkeen.

"Tämä on sitten rymistelyä, vesipallo on kontaktipeli. Kaiken lisäksi teillä on yhteinen vastustaja, vesi." Pillin ujellus pistää vesipedot kroolaamaan vimmatusti. Auringon paisteessa pallo sinkoilee pelaajalta toiselle.

Pitkäksi mennyt syöttö ja pallo jää kellumaan kauas. Valkoisten joukkueen Osku Massinen saavuttaa sen ensimmäisenä ja pääsee heittämään. Kun pallo lätsähtää takaisin veden pintaan, se on jo maalissa.

Ennen kuin ottelu loppuu, myös siniset saavat taituroitua maalin.

Tasainen kamppailu on uuvuttanut pelaajat. "Nyt menen syömään mahan täyteen ja sitten kaadun heti sänkyyn", Osku kiteyttää tunnelman.

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  3. 3

   Walesilainen lammasfarmari äänesti brexitin puolesta, mutta nyt EU-ero vaarantaa koko elämäntyön: ”En koskaan halunnut kovaa brexitiä”

  4. 4

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  5. 5

   Espoo varautuu ongelmiin: Liikennekaaos uhkaa tammikuussa, kun länsimetron liityntäliikenne käynnistyy

  6. 6

   Helsinki-Vantaan lentokenttä meni sekaisin: Laukkujensa etsijöitä kehotettiin tiistaina lähtemään pois ja palaamaan aamulla asiaan

  7. 7

   Uusi Tähtien sota -elokuva The Last Jedi on niin hyvä, että se pääsee jo lähelle alkuperäistä trilogiaa

  8. 8

   Erikoisen ”tappaja-ankan” fossiili löytyi Mongoliasta – dinosaurus oli niin erikoinen, että tutkijat epäilivät otusta väärennökseksi

  9. 9

   Egyptiläinen laulajatar söi musiikkivideolla banaania alusvaatteissaan – tuomittiin kahdeksi vuodeksi vankilaan siveettömyydestä

  10. 10

   Ihminen tarttuu herkkuihin, kun elämä kaatuu päälle – ”Tunnesyöminen” on yleinen ilmiö, mutta sen voi saada kuriin yksinkertaisilla keinoilla

   Tilaajille
  11. Näytä lisää
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   #Metoo-kampanja voi lannistaa ujot ja kokemattomat pojat

  3. 3

   Venäjä saattaa antaa Ruotsille ikävän joululahjan: Iskander-ohjuksia naapuriin – Mutta miksi ohjus­kohut hymyilyttävät Venäjän tuntevia suomalais­sotilaita?

   Tilaajille
  4. 4

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  5. 5

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  6. 6

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  7. 7

   Vuosikymmeniä paraatipaikalla polkuhintaan kirjoja myynyt antikvariaatti kaatui Helsingin kaupungin vuokran­korotuksiin – ”Olemme pelanneet tähänkin asti minimikatteella”

  8. 8

   Ensin Vantaa kaatoi tonnikaupalla lasten ruokaa roskiin, nyt kaupunkilaiset maksavat siitä miljoona euroa – ”Käsittämätön virhe”, luonnehtii poliitikko

  9. 9

   Mielikuva automarketissa ravaavasta ”prisma­perheestä” lykkää lapsen­tekoa – kolme–nelikymppisten ruuhka­vuodet pakkautuvat yhä lyhyempään jaksoon

  10. 10

   Suomalaismies vaati Googlelta 120 000 euron korvauksia henkisestä kärsimyksestä, kivusta ja särystä, mutta joutui itse maksajaksi

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  6. 6

   HS:n lukijat äänestivät suosikkinsa Linnan juhlien näyttävimmistä puvuista – kärki­viisikossa säihkyviä paljetteja, upeita laahuksia ja Suomen leijonalla koristeltu housupuku

  7. 7

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  8. 8

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  9. 9

   Järjestäjän Facebook-kirjoitus osoittaa: Töölöntorin alpakka­tapahtumalla haluttiin viedä huomio pois 612-kulkueesta ja saada se siirtymään muualle

  10. 10

   Toimittaja kyykkäsi viikon ajan: asennon vaikeus ja kivistys yllättivät, muiden kummastelu ja muotikin haittasivat – lopulta käteen jäi uusi, terveellinen tapa

   Tilaajille
  11. Näytä lisää