Elämä

Lopulta pärekoriin

Tilaajille

Olen pitänyt hyötyliikuntaa

järkevän ihmisen liikuntana: työt tulevat tehdyiksi ja kaupan päälle tulee vahvaksi, kauniiksi ja terveeksi. Nyt olen hyötyliikunnan suuri vihollinen. Tiedän kokemuksesta, että siitä tulee hirvittävän kipeäksi.

Aloitin hyötyliikunnan pakon edessä: minun piti saada vastikään hankkimani siirtolapuutarhamökki asuttavaan kuntoon ja sen rempallaan oleva piha sellaiseen malliin, etten ensimmäisenä kesänä saa muistutusta.

Sukulaisten ja tuttavien avustuksella tein puu- ja maalaustöitä kolme päivää lähes tauotta. Kolmantena päiväni jalkani pettivät ja pääsin vaivoin konttaamaan mökin rappusille.

Seuraava päivä oli piinaa, mutta ajattelin, että kyllä se siitä. Ainahan ruumiinkulttuurin yhtäkkinen harjoitus kipeyttää pohkeet, selän, kyljet, hartiat ja mitä kaikkia osia ihmisessä nyt on. Pitää vain sinnikkäästi jatkaa.

"Hyötyliikuin" pihallani

sinnikkäästi puolitoista kuukautta kaikki vapaahetkeni. Koukin mansikkamaata, kitkin, leikkasin ruohoa, lapioin, ynnä muuta, ynnä muuta.

Jalkani tulivat yhä kipeämmiksi ja selkäni suoristui enää vain vaivoin. Rakoille pamahtaneet kämmeneni ja pykivät sormenpääni olivat tuskin mainitsemisen arvoisia.

Siinä vaiheessa pääsin selville, että tuttavillani on ollut hyvin sairaita sukulais- ja ystäväparkoja, mutta he ovat kaikki parantuneet syömällä sinkkiä, magnesiumia, kalkkia, vitamiineja. . . Liekö minussa jokin rakenteellinen vika, kun puoliapteekillista pillereitä ei tepsinyt?

Vaivat pamahtivat

lopulta iskiakseksi. Lääkäri selitti, että nykyään iskiaspotilas ei enää maata möllötä sängyllä, vaan tekee pikku hommia kykynsä mukaan. Minä pöllö uskoin, ja menin nyhtämään heiniä vattuaidasta.

Seuraava yö oli edesmennyttä ystävääni lainaten liskojen yö. Söin Burana kuusisatasia kuin karamellejä. Lopulta piti lähteä Marian polille ihmettelemään, miten iskias on paennut kankusta säären etuosaan. Ei se siellä ratkennut ja olenkin varma, että syksyllä minua pitää kantaa pärevasussa.

Parjaan tosissani

hyötyliikuntaa, mutten uskalla parjata siirtolapuutarhaa. Naapurit voisivat pahastua. Kerron vain objektiivisesti, että ystävättäreni risti oman mökkinsä Villa Vorkutaksi. Vorkuta oli se pakkotyöleiri, johon Stalin lähetti suomalaisia, jotka olivat sinisin silmin menneet rakentamaan ihanneyhteiskuntaa.

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  2. 2

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  3. 3

   Walesilainen lammasfarmari äänesti brexitin puolesta, mutta nyt EU-ero vaarantaa koko elämäntyön: ”En koskaan halunnut kovaa brexitiä”

  4. 4

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  5. 5

   Espoo varautuu ongelmiin: Liikennekaaos uhkaa tammikuussa, kun länsimetron liityntäliikenne käynnistyy

  6. 6

   Helsinki-Vantaan lentokenttä meni sekaisin: Laukkujensa etsijöitä kehotettiin tiistaina lähtemään pois ja palaamaan aamulla asiaan

  7. 7

   Valtiolla on käsissään huumekaupasta peräisin olevia bitcoineja miljoonien eurojen edestä – Valtiokonttori päättää tammikuussa, miten se suhtautuu kyseenalaiseen valuuttaan

  8. 8

   "Häirintää on todella runsain mitoin", sanoo Rakennusliiton puheenjohtaja – Nyt kymmenen eri alojen vaikuttajaa kertoo, miten he aikovat puuttua seksuaaliseen häirintään

   Tilaajille
  9. 9

   Pakkasukon porttikielto on hyvä uutinen

  10. 10

   Ihminen tarttuu herkkuihin, kun elämä kaatuu päälle – ”Tunnesyöminen” on yleinen ilmiö, mutta sen voi saada kuriin yksinkertaisilla keinoilla

   Tilaajille
  11. Näytä lisää
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   #Metoo-kampanja voi lannistaa ujot ja kokemattomat pojat

  3. 3

   Venäjä saattaa antaa Ruotsille ikävän joululahjan: Iskander-ohjuksia naapuriin – Mutta miksi ohjus­kohut hymyilyttävät Venäjän tuntevia suomalais­sotilaita?

   Tilaajille
  4. 4

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  5. 5

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  6. 6

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  7. 7

   Vuosikymmeniä paraatipaikalla polkuhintaan kirjoja myynyt antikvariaatti kaatui Helsingin kaupungin vuokran­korotuksiin – ”Olemme pelanneet tähänkin asti minimikatteella”

  8. 8

   Ensin Vantaa kaatoi tonnikaupalla lasten ruokaa roskiin, nyt kaupunkilaiset maksavat siitä miljoona euroa – ”Käsittämätön virhe”, luonnehtii poliitikko

  9. 9

   Mielikuva automarketissa ravaavasta ”prisma­perheestä” lykkää lapsen­tekoa – kolme–nelikymppisten ruuhka­vuodet pakkautuvat yhä lyhyempään jaksoon

  10. 10

   Suomalaismies vaati Googlelta 120 000 euron korvauksia henkisestä kärsimyksestä, kivusta ja särystä, mutta joutui itse maksajaksi

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  6. 6

   HS:n lukijat äänestivät suosikkinsa Linnan juhlien näyttävimmistä puvuista – kärki­viisikossa säihkyviä paljetteja, upeita laahuksia ja Suomen leijonalla koristeltu housupuku

  7. 7

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  8. 8

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  9. 9

   Järjestäjän Facebook-kirjoitus osoittaa: Töölöntorin alpakka­tapahtumalla haluttiin viedä huomio pois 612-kulkueesta ja saada se siirtymään muualle

  10. 10

   Toimittaja kyykkäsi viikon ajan: asennon vaikeus ja kivistys yllättivät, muiden kummastelu ja muotikin haittasivat – lopulta käteen jäi uusi, terveellinen tapa

   Tilaajille
  11. Näytä lisää