Olisiko karjalanpiirakasta brändiksi Britanniassa? Pohjois-Karjalasta kotoisin oleva sairaanhoitaja tarttui kaulimeen Lontoossa
Pohjois-Karjalassa varttunut Katja Kinnarinen opettaa nyt briteille karjalanpiirakan makuja ja iloja. Hän haluaa kunnioittaa isotätinsä ja muiden suvun naisten oppeja pitämällä piirakkataitoja yllä.
Katja Kinnarinen tekee enimmäkseen riisipiirakoita, mutta hän pitää myös perunapiirakoista. Ohut kaulin on edesmenneen isoäidin peruja. ”Syön karjalanpiirakan yleensä ilman päällysteitä, koska haluan analysoida makua.” Kuva: Mark Earthy
Annamari Sipilä HS
23.1.2017 2:00 | Päivitetty 23.1.2017 16:30
Lontoo
Kun Katja Kinnarinen oli vielä pikkutyttö ja asui Pohjois-Karjalassa, hän seurasi lumoutuneena Alma-isotätinsä piirakantekoa.
”Pääni ylsi juuri ja juuri pöydänreunaan, ja jauhot pöllysivät silmiin”, Kinnarinen kertoo kodissaan Pohjois-Lontoossa.
Pian Kinnarinen tarttui itsekin piirakkakaulimeen. Joka lauantai karjalanpiirakoita tehnyt isotäti toimi opettajana.