Vivian Visnapuu sai kaksoset nelikymppisenä, vaikka ”kaikki oli kesken” – Varttuneiden ensisynnyttäjien määrä kasvaa, mutta lapsista koituva vaiva mietityttää monia - Elämä | HS.fi

Vivian Visnapuu sai kaksoset nelikymppisenä, vaikka ”kaikki oli kesken” – Varttuneiden ensisynnyttäjien määrä kasvaa, mutta lapsista koituva vaiva mietityttää monia

Kun Vivian Visnapuu tuli raskaaksi, nelikymppinen uraohjus pelkäsi kaiken romuttuvan. Lapsista aiheutuva lisätyö pelottaa monia 30–40-vuotiaita.

Oikeushammaslääkäri Vivian Visnapuu oivalsi pian äidiksi tultuaan, että pelko uran ja perhe-elämän yhteensovittamisen vaikeudesta oli ollut aivan turha. Kolmevuotiaiden kaksostytärten äidin työt ovat Turussa, vaikka perhe asuu nyt Helsingissä. ”Sekin onnistuu, myös perheelliseltä.”

11.10.2017 2:00 | Päivitetty 11.10.2017 6:23

Tähän päättyisi ura. Kaikki suunnitelmat romuttuisivat.

Oli joulukuu 2013, kun turkulaiselle oikeushammaslääkärille Vivian Visnapuulle selvisi, että hän odottaa vauvaa. Raskaustesti näytti plussaa.

Visnapuu oli pian nelikymppinen erikoishammaslääkäri, joka piti yksityisvastaanottoa, opetti Turun yliopistolla ja osallistui oikeushammaslääkärinä monimutkaisten oikeusjuttujen tutkintaan. Työpäivät alkoivat aamukahdeksalta ja päättyivät iltakymmeneltä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat