Kolmekymppiset ystävykset avasivat Helsinkiin boutique-hostellin, joka työllistää kehitysvammaisia ja maksaa heille kunnollista palkkaa: ”Paras idea ikinä!”

Myö-hostellin perustaneet sosionomit Jenny Närhinen ja Maiju Sundvall halusivat luoda tyylikkään ja kannattavan hostellin, joka tekee myös hyvää ja työllistää kehitysvammaisia.

Hostellin nimi syntyi, kun Maiju Sundvall (vas.) ja Jenny Närhinen esittelivät ideaansa rahoittajille. ”Kerroimme, mihin hintaluokkaan hostellimajoituksemme sijoittuu. Esittelimme kuvaa, ja kerroimme, että tuolla ovat hotellit, tuossa huoneistohotellit ja tuolla ollaan myö. Arvokas herra kysyi tarkentavasti: ”Tarkoitatko, että hostellin nimi on siis Myö? Jos ei ole, sen pitäisi olla.”

24.11.2017 7:41

Myö-hostellin ovella vastaan liihottaa hostellikoira Ruska. Se ottaa vieraat vastaan yhtä lämpimästi kuin vasta-avatun hostellin perustajat Jenny Närhinen, 32, ja Maiju Sundvall, 31.

Keittiössä yksi hostellin asukas syö aamupalaa: jogurttia, puuroa, mysliä ja pähkinöitä on tarjolla kaikille. Kahvi tippuu pikkuhiljaa. Tunnelma on kotoisa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat