Mies uhkasi vahingoittaa vauvaa ja vaati seksiä – Päättyvä parisuhde saattaa johtaa vainoon, joka alkaa kukkasista ja päätyy hengenvaaraan - Elämä | HS.fi
Elämä

Mies uhkasi vahingoittaa vauvaa ja vaati seksiä – Päättyvä parisuhde saattaa johtaa vainoon, joka alkaa kukkasista ja päätyy hengenvaaraan

Vainoaminen on ollut rikos vuodesta 2014 lähtien. Silti parisuhteen jälkeistä vainoa voi olla edelleen vaikea tunnistaa, kertoo aihetta tutkinut asiantuntija.

Tilaajille

Viranomaisten voi olla vaikea tulkita, kuka puhuu ”totta” epäillystä vainoamistilanteesta.

Julkaistu: 9.4.2018 10:18, Päivitetty 9.4.2018 12:13

”--Mies tuli oikeuteen kukkien ja kortin kanssa, että äitienpäivää onnittelee. No minä sitten ajattelin, että okei hyvä on -- minä otan nämä. Ajattelin, ettei tarvitse sitten siellä oikeuden edessä. Mutta se oli siinä mielessä ehkä vikaliike, kun me oltiin sitten siellä oikeudessa, siellä tuomarin edessä -- minä haen hänelle lähestymiskieltoa, herra ottaa ja kosii minua siellä. (Haastateltu vainottu nainen)”

Joskus ulkopuolisen silmiin viattomalta ja vilpittömältäkin vaikuttava ele saattaa todellisuudessa olla jotakin aivan muuta: entisen kumppanin vainoamista, elämän rajoittamista ja tarkoituksenmukaista pelottelua.

Oikeussalissa nähtävä kosintaepisodi voikin olla jatkumoa pitkään jatkuneelle vainolle, vaikka ulkopuoliselle se saattaisi näyttäytyä rakkaudessa riutuvan romanttisena eleenä.

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Elämä & Hyvinvointi