Vanhemmilla on suurempi vaikutus yläkoululaisen pärjäämiseen kuin aiemmin on tiedetty – Testaa, osaatko tukea teinisi koulunkäyntiä - Elämä | HS.fi
Elämä

Vanhemmilla on suurempi vaikutus yläkoululaisen pärjäämiseen kuin aiemmin on tiedetty – Testaa, osaatko tukea teinisi koulunkäyntiä

”Aiemmin ajateltiin, että vanhempien tehtävä on lähinnä auttaa lasta kotitehtävissä. Nyt tiedetään, että tärkeintä on osoittaa lapselle arvostusta”, sanoo Micaela Romantschuk.

Myös yläkouluikäinen tarvitsee vanhempaa, joka osoittaa hänelle arvostusta ja luottamusta. Testaa HS:n leikkimielisessä visassa oletko kanaemo, antaa mennä- faija, massimutsi vai mallivanhempi.

Julkaistu: 7.8.2018 5:00, Päivitetty 7.8.2018 6:53

Vanhempien asenteella on suurempi merkitys yläkoululaisten koulumenestykselle kuin aikaisemmin on tiedetty, kertoo kodin ja koulun yhteistyötä kehittävän Förbundet Hem och Skola -yhdistyksen toiminnanjohtaja Micaela Romantschuk.

Micaela Romantschuk

Viimeisen 30 vuoden aikana on tutkittu paljon sitä, mikä merkitys vanhempien osallistumisella on sille, että heidän lapsensa viihtyvät ja menestyvät koulussa. ”Tutkijat ovat osoittaneet, että vanhempien vaikutus on todella merkittävä”, Romantschuk sanoo.

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Elämä & Hyvinvointi

Luetuimmat

Uusimmat