Väkivaltainen exä tarkkaili kumppaniaan älyjääkaapin avulla – Älylaitteilla ja niiden vakoiluohjelmilla tehdään ankaraa lähisuhdeväkivaltaa, jossa rajana on vain mielikuvitus - Elämä | HS.fi
Elämä

Väkivaltainen exä tarkkaili kumppaniaan älyjääkaapin avulla – Älylaitteilla ja niiden vakoiluohjelmilla tehdään ankaraa lähisuhdeväkivaltaa, jossa rajana on vain mielikuvitus

Kun Jaana erosi, puhelin alkoi soida joka ilta. Digitaalinen kontrollointi, kuten jatkuva soittelu, puhelimen jäljittäminen ja vakoiluohjelmien käyttö, voi pahimmillaan olla yksi lähisuhdeväkivallan keino.

Tilaajille

Mustasukkainen kumppani saattaa lukea puolisonsa viestejä salaa tai pakottaa tämän näyttämään, kenen kanssa viestittelee.

Julkaistu: 17.10.2018 2:00, Päivitetty 17.10.2018 11:03

Joka ilta samaan aikaan Jaanan puhelin alkaa soida. Puheluja tulee vähintään kymmenen, mutta Jaana ei kuule niitä. Hän on asettanut soittajan, väkivaltaisen ex-puolisonsa, ”mustalle listalle”. Siksi puhelut ja viestit eivät näy tavalliseen tapaan näytöllä vaan menevät erilliseen kan­sioon. Sieltä Jaana voi katsoa ne, kun hetki on sopiva.

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Elämä & Hyvinvointi