Pisa-tulosten laskun syitä tutkinut psykologi hämmästyi saamastaan palautteen määrästä: ”Kuulostaa todella huolestuttavalta, jos opettajien näkemykset on sivuutettu” - Elämä | HS.fi
Elämä

Pisa-tulosten laskun syitä tutkinut psykologi hämmästyi saamastaan palautteen määrästä: ”Kuulostaa todella huolestuttavalta, jos opettajien näkemykset on sivuutettu”

Helsingin yliopisto selvitti suomalaiskoululaisten Pisa-menestyksen laskun syitä. Samansuuntaisia tuloksia on maailmalta, kertoo tutkimusta tehnyt psykologian tohtori.

Tutkimuksessa käytiin läpi vuosien 2012 ja 2015 Pisa-tuloksia, ja mukana oli yhteensä yli 5 000 15-vuotiasta tyttöä ja poikaa ympäri Suomen. Kuva: Esa Syväkuru / HS

Julkaistu: 20.11.2018 2:00, Päivitetty 20.11.2018 9:39

Helsingin Sanomat kertoi sunnuntaina vielä julkaisemattomasta tutkimuksesta, jonka mukaan koulujen uudet menetelmät ovat yhteydessä heikentyneisiin oppimistuloksiin.

Suomalaisten koululaisten Pisa-tulokset ovat heikentyneet kaikilla alueilla koko 2000-luvun ajan. Suomen tuloksissa näkyy, kuinka erityisesti pojat ovat jääneet koulumenestyksessä kaikilla alueilla jälkeen nopeammin kehittyvistä tytöistä.

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Elämä & Hyvinvointi

Luetuimmat

Uusimmat