Kolmas pyyntö laihdutusohjelmaan riitti – Missivuotena ”suurista reisistä” kiusattu Lola Odusoga ei jaksa kuunnella enää yhtään kommentteja ulkonäöstään ja kertoo nyt, miksi - Elämä | HS.fi

Kolmas pyyntö laihdutusohjelmaan riitti – Missivuotena ”suurista reisistä” kiusattu Lola Odusoga ei jaksa kuunnella enää yhtään kommentteja ulkonäöstään ja kertoo nyt, miksi

Lola Odusoga on painonsa perusteella nimitelty ja kehuttu. Nyt häntä risoo, että häntä on pyydetty laihdusohjelmiin painoa pudottamaan – vaikka hän on itse painoonsa aivan tyytyväinen.

Lola Odusoga puhuu kehopositiivisuuden ja itsensä hyväksymisen puolesta.

24.11.2018 2:00 | Päivitetty 24.11.2018 6:28

Tämä ihanan ulkonäkökeskeinen maailma, ai että! Siis kuka päätti nyt, että mulla on ongelma? Ongelma, johon tarvitsen selvästi apua? Ja siksikö, että en näytä siltä, miltä sä haluaisit että näytän? Tai koska en näytä siltä, miltä 18 vuotiaana näytin? Niinkö? Silläkö tässä mennään? No ikävä tuottaa pettymys mutta MULLA ei ole ongelmaa itseni ja vartaloni kanssa, mun vartalo on kyllä aina ollut ongelma muille, mutta ei mulle.

Niin Lola Odusoga kirjoitti blogiinsa viime lauantaina. Ja paljon muutakin: hän kertoi esimerkiksi lähtevänsä aina pois laihdutuskeskusteluista ja näkevänsä punaista, kun puhutaan normaalipainosta tai painoindeksistä.

Body ku body, kroppa ku kroppa, tää on sun elämä, ja sulla on vain yksi elämä. Jokainen saa tehdä kropallaan ihan just mitä haluaa, eikä kukaan ulkopuolinen ole oikeutettu sanomaan mikä toiselle on parasta, ja mikä on hyvä.

Odusoga kertoo HS:lle, että oli pitkään aikonut kirjoittaa siitä, miten hän on aina ollut jonkun mielestä väärän kokoinen. Viimeinen sysäys tuli siitä, kun häntä pyydettiin television painonpudotusohjelmaan laihduttamaan.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat