Teet töitä, vaikka luulet olevasi vapaalla – Moni tekee lähes päivittäin esteettistä työtä työnantajan hyväksi, sanoo tutkija

Nykyajan ihannetyöntekijä tuo töihin koko persoonansa. Monille se sopii, mutta samalla itsensä joutuu antamaan firmalle kokonaan, vapaa-aikaa myöten. Kyse on esteettisestä työskentelystä, tunnetyöskentelystä ja uushenkisestä työstä, kertoo tutkija Mira Karjalainen.

Kun jengi vastaa illalla työmeileihin kännykällä, se ei ole heidän mielestään duunia. Mutta kun he avaavat läppärin kannen, he kokevat, että se on työntekoa, sanoo tutkija Mira Karjalainen.

27.9.2019 2:00 | Päivitetty 27.9.2019 6:34

Tutkija Mira Karjalaisella on sunnuntaiaamuisin rutiini: hän valmistaa lattekahvin ja vetäytyy olohuoneen sohvalle lukemaan sanomalehteä.

Myös rutiinin keskeytymisestä on tullut rutiini.

Jossain vaiheessa Karjalainen bongaa lehdestä tutkimusaluettaan sivuavan otsikon. Toinen puoli hänestä haluaisi kääntää sivua ja unohtaa työasiat, mutta toinen puoli ei malta jättää juttua lukematta. Lopulta Karjalainen lukee tekstin, repäisee sivun irti ja taittelee sen muistikirjan väliin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat