Kaupasta voi löytää vaatteita, jotka kestävät jopa eliniän – Näin tunnistat pitkä­ikäisen vaatteen ja vältät virheet, jotka kuluttavat sitä

Pikamuodin vastaiskuna olisi ihanteellista löytää vaatteita, joita voisi käyttää vaikka koko loppuelämän. Mutta onko ikuisia vaatteita olemassa? Miten hyvälaatuisen vaatteen voi kaupassa tunnistaa? Ja miten sitä kannattaa hoitaa?

Puuvillakuitu häviää sukista pikkuhiljaa. Siksi puuvillasukka on kestävämpi, jos siinä on jonkin verran keinokuituja, kuten nailonia tai polyesteria.

19.10.2019 2:00 | Päivitetty 19.10.2019 8:08

Ensin ilmestyy reikiä haaroihin. Sitten kangas kuluu takamuksesta niin, että läpi meinaa näkyä. Näin rakkaat luottofarkut kuluvat puhki.

Ajatus uusien housujen metsästämisestä turhauttaa, eikä vähiten ympäristösyistä.

Kiertotalouteen keskittyvän Mac Arthur -säätiön raportissa vuodelta 2017 ladellaan kylmiä totuuksia: vaateteollisuus saastuttaa enemmän kuin kansainvälinen lento- ja laivaliikenne. Vaatteita ostetaan enemmän kuin aiemmin, mutta samaan aikaan yksittäisen vaatteen käyttökerrat ovat vähentyneet. Suomalaiset tuottavat henkeä kohden lähes 17 kiloa tekstiilijätettä vuodessa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat