Professori Hannu Salovaara on seurannut maamme kaurabuumia etujoukoista: ”Suomalaiset ovat kaura-alalla maailman huippua” - Elämä | HS.fi

Professori Hannu Salovaara on seurannut maamme kaurabuumia etujoukoista: ”Suomalaiset ovat kaura-alalla maailman huippua”

Viljateknologian emeritusprofessori Hannu Salovaara kokee päätyneensä juuri oikealle uralle, sillä elintarviketieteissä on päässyt painimaan koko ihmiskunnan kannalta tärkeiden ravintokysymysten kanssa.

Eläkkeellä professori Hannu Salovaaralla on ollut enemmän aikaa liikunnalle ja historian harrastamiselle. ”Kokoonnumme sellaisella mukavalla ukkoporukalla, tosin nyt 70-vuotiaat ovat karanteenissa. Olemme ajatelleet kehittää historiapiiriä myös keskinäistä apua tarjoavaksi klubiksi, ja nämä ajat sitä kenties vauhdittavat.”­

25.3.2020 2:00 | Päivitetty 25.3.2020 6:57

Kaurapuuro kuuluu monen suomalaisen aamupalahetkeen. Viljateknologian emeritusprofessorin Hannu Salovaaran kotona sitä voisi pitää lähes itsestäänselvyytenä.

”Keitän puuron aina jo illalla aamua varten, niin on helpointa”, Salovaara kertoo.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat