Osa ihmisistä ei halua enää palata samanlaiseen arkeen, jota eli ennen epidemiaa – Lukijat kertovat, miten eristys mullisti elämänarvot

Arki eristyksissä jättää meihin monenlaisia jälkiä, sanoo psykoterapeutti. Yksi voi olla se, että että ehtii kuunnella itseään ja muita.

Moni on ulkoillut nyt aiempaa enemmän, kun ohjatut harrastukset ovat tauolla.

24.4.2020 2:00 | Päivitetty 24.4.2020 6:40

Olen huomannut, että aiemmin rasitin itseäni kavereilla, joiden seurassa en viihdy. En ollut tajunnut sitä aiemmin, sillä olen vain viihtynyt sosiaalisena perhosena, koska olen kuvitellut sen olevan luonteelleni ominaista. - Nainen, 32

Koronaepidemia-ajan arki on lähes kaikilla toisenlaista kuin normaaliarki. Kenties suurin muutos on tapahtunut niiden elämässä, joiden arki täyttyi ennen eristystä harrastuksista, matkustelusta ja sosiaalisista riennoista.

HS kysyi lukijoilta, miten koronakriisi on muuttanut arkea. Kysely tuotti lähes 500 vastausta, ja vastausten sävy jakautui selvästi kahtia: niihin, joiden arki entiseen verrattuna on hyvällä tavalla rauhoittunut ja niihin, jotka ovat sosiaalisen eristyksen takia yksinäisiä ja ahdistuneita.

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat