Raskaana ollut nainen meni yhtäkkiä elottomaksi, ja lääkäri Miretta Tommila teki hätäsektion keskellä jalkakäytävää – Vastoin odotuksia vauva selvisi - Elämä | HS.fi

Raskaana ollut nainen meni yhtäkkiä elottomaksi, ja lääkäri Miretta Tommila teki hätäsektion keskellä jalkakäytävää – Vastoin odotuksia vauva selvisi

Ensihoitolääkäri Miretta Tommila ei itsekään uskonut, että saisi vauvan kohdusta ulos elossa. Sikiön tiedettiin aiemmin selviytyneen vastaavassa tilanteessa vain kerran.

Naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri Susanna Timonen (vas.) ja ensihoitolääkäri Miretta Tommila kertovat aiemmin tiedossa olleen yksittäistapauksia, joissa sikiö on selvinnyt senkin jälkeen, kun äitiä on elvytetty tuloksetta yli puoli tuntia.

30.6.2020 14:47

Ensihoitolääkäri Miretta Tommila oli joulukuisena päivänä työvuorossa, kun tuli tieto, että 38-vuotias nainen oli mennyt elottomaksi eteläsuomalaisen kaupungin keskustan pysäköintialueen jalkakäytävällä. Ohikulkijat olivat soittaneet 112:een ja aloittaneet elvytyksen.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat