Ovatko suomalaislasten päiväkotipäivät liian pitkiä? Eivät ole, sanoo asiantuntija – Päivän pituudella ei ole turvallisessa päiväkodissa ”mitään merkitystä” - Elämä | HS.fi

Ovatko suomalaislasten päiväkotipäivät liian pitkiä? Eivät ole, sanoo asiantuntija – Päivän pituudella ei ole turvallisessa päiväkodissa ”mitään merkitystä”

Jos lapsella on päiväkodissa turvallinen aikuinen, johon lapsi luottaa, vanhempien ei ole syytä huolehtia päiväkotipäivän pituudesta, sanoo neuropsykologi ja varhaiskasvatuksen professori.

Lapsille ei ole mahdollista määrittää yksiselitteisesti sopivaa päiväkotipäivän pituutta, sanoo varhaiskasvatuksen professori.

11.11.2020 2:00 | Päivitetty 11.11.2020 9:27

Ovatko päiväkotipäivät Suomessa liian pitkiä?

Kysymys nousi puheenaiheeksi, kun HS otti asian esiin pääkirjoituksessaan, jossa viitattiin tuoreeseen kasvatustieteen väitöstutkimukseen.

Pääkirjoituksessa huomautettiin, että alle kaksivuotiaat lapset voivat viettää päiväkodissa 40–50 tuntia viikossa, mikä on kansainvälisesti vertaillen poikkeuksellisen pitkä aika. Kirjoituksessa esitellyn väitöstutkimuksen keskeinen väite on, ettei suomalainen varhaiskasvatus paranna oppimistuloksia sillä tavalla kuin on aiemmin ajateltu.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat