”Ihmiset ovat näennäisesti hyvin tietoisia siitä, millaista ruokaa pitäisi suosia. Ymmärrys ravitsemuksen hyvästä kokonaisuudesta heikkenee kuitenkin koko ajan”, sanoo Heli Kuusipalo.Kuva: Timo Peedu
Elämä|Ravitsemus
Ruoka luo rauhaa
Heli Kuusipalo on tullut tunnetuksi suomalaisen ravitsemuskeskustelun järjen äänenä ja ääridieettien kriitikkona. Nyt hän listaa viisi ruoka-ainetta, jotka riittävät jokaiselle. Kuusipalolla on myös huima ura YK:ssa, ja tänä syksynä se toi hänelle Nobelin rauhanpalkinnon.
Oliivitilalla Italian Assisissa syödään tänä iltana Zuppa della Nonnaa eli mummon keittoa.
Ravitsemustieteilijä Heli Kuusipalo on keittänyt sopan viljasuurimoista, linsseistä ja pavuista, joita on kuusi eri lajiketta. Keittoon raastetaan parmesan-juustoa ja kaadetaan loraus oman tilan öljyä.