Historia    |   HS 50 vuotta sitten torstaina 29.12.1966

”Vuoden autoiluteosta” palkittu Mäkinen haki 20 rengasta ja palasi Monte Carloon

Timo Mäkinen palkittiin keskiviikkona AK:n Moottorin haarikalla ”vuoden 1966 autoiluteosta”. Torstaina Timo Mäkinen lensi Nizzaan mukanaan 20 kappaletta renkaita.

Kahtena vuonna peräkkäin Monte Carlon ylivoimaisesti nopeimpana miehenä tunnettu Mäkinen kamppailee, samoin kuin koko BMC:n joukkue, tällä kertaa sääntöjen kanssa jo ennen kuin starttia on ehditty suorittaa.

”Monacoa voidaan tällä kertaa kutsua taloudellisuusajoksi”, totesi Mäkinen keskiviikkona. Jäljellä olevan ajan hän tulee käyttämään tiiviisti rengaskokeiluihin.

Kiistely pommi­tuksista kiihtyy Washingtonissa

Washington, 28. 12. (AP)

Kiistely Vietnamin sodasta on kiihtynyt taas Washingtonissa Pentagonin myönnettyä, että pohjoisvietnamilaisia siviilikohteita on tuhoutunut amerikkalaisten pommituksissa.
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)
MAINOS PÄÄTTYY

Sotilaspiireissä ollaan huolestuneita siitä, että lisääntyvä arvostelu ja hallituksen kyvyttömyys vastata siihen saattaa johtaa uusiin ohjeisiin, jotka rajoittaisivat amerikkalaisten lentäjien toimintaa Pohjois-Vietnamissa.

New York Timesin apulaispäätoimittaja Harrison Salisbury on ilmoittanut nähneensä tuhottuja kortteleita Hanoin lähellä sijaitsevassa Nam Dinhin kaupungissa.

Ulkoministeriö vakuutti keskiviikkona uudelleen, että Yhdysvaltain tarkoituksena on pommittaa vain sotilaskohteita.

Ministeriön edustaja sanoi siviilituhojen sattuneen ”vahingossa”, mutta kieltäytyi kommentoimasta suoraan Salisburyn tietoja.

Maanantaista kakkosohjelmien päivä

Tv-ohjelma 2 lähettää tammikuun alusta lähtien ohjelmaansa maanantaisin säännöllisesti ykkösverkostossa samalla lailla kuin viime kesänä.

Samanaikaisesti lähettää Tv-1 puolestaan omaa ohjelmaansa kakkosverkossa, ja tätä yhteistoimintaa on tarkoitus myöhemmin laajentaa.

Osa Tv-2:n ykkösverkostoon sijoitettavista ohjelmista on uusintoja, mutta mukana on myös useita uusia ohjelmia ja ohjelmasarjoja.

TV-2:n tuottamista ohjelmista nähdään koko maassa kevätkaudella mm. suosittu sarjanäytelmä Heikki ja Kaija, lasten ohjelma Petteri Pyörittäjä, nuorten musiikkiviihdeohjelma Ohimennen, Kaksintaistelu, tamperelaisryhmän keskusteluja Kerho 66:ssa, vierailuja teollisuuslaitoksissa sekä runsaasti TV-2:n tuottamia dokumenttifilmejä.

Tampereen pieni tiikerinpentu kuoli

Tampereen eläintarhan tiikeripariskunnan Essin ja Esan keskosena syntynyt pienokainen kuoli jouluaattona hoitajien ja eläinlääkärin ponnisteluista huolimatta.

Emo Essi hylkäsi pentunsa jo puolen vuorokauden ikäisenä.

Sen jälkeen 650-grammaisen pikkutiikerin keinoemona ehti olla kissa ja karhukoira.

Pennun kuoleman aiheuttivat ilmeisesti suolistohäiriöt. – RA

BB ja Beethoven Ranskan suosiossa

Pariisi, 28. 12. (Reuter)

Ranskalaiset sanomalehdenlukijat tahtoisivat Brigitte Bardotin ja Beethovenin kuvan maan rahoihin.

Lehdet olivat kysyneet lukijoiltaan, kenelle he tahtoisivat suoda tällaisen kunnian.

Ranskan pankki ei kuitenkaan ole ihastunut kumpaankaan.

Se ilmoitti keskiviikkona, että uuteen viiden frangin seteliin tulee 19. vuosisadalla eläneen kemistin Louis Pasteurin kuva.

Seteli lasketaan liikkeeseen tammikuun 3. päivänä.
HS
HS Digistä löydät Hesarin juttuarkiston helmet
Saat tilaajana kokeilla HS Digiä maksutta
Tilaajille
Haluatko lukea koko artikkelin?

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Historia
 • HS 50 vuotta sitten
Luetuimmat - Historia

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   Taksinkuljettaja törmäsi tahallaan pyöräilijään kevyen liikenteen väylällä Espoossa – jyräsi vielä kaatuneen pyöränkin

  3. 3

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  4. 4

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  5. 5

   Facebookin ex-johtaja ja muut sosiaalisen median kehittäjät myöntävät luoneensa hirviön, jota he eivät osaa pysäyttää: ”Kukaan ei pysty enää keskittymään”

  6. 6

   Paljastava pukeutuminen on häirintää

  7. 7

   Tuntemattoman sotilaan räjähdyskohtaus rikkoi Guinnessin maailmanennätyksen – saavutus huomattiin ulkomaillakin

  8. 8

   Walesilainen lammasfarmari äänesti brexitin puolesta, mutta nyt EU-ero vaarantaa koko elämäntyön: ”En koskaan halunnut kovaa brexitiä”

  9. 9

   Ihminen tarttuu herkkuihin, kun elämä kaatuu päälle – ”Tunnesyöminen” on yleinen ilmiö, mutta sen voi saada kuriin yksinkertaisilla keinoilla

   Tilaajille
  10. 10

   Sinnikäs tee se itse -henkilö kiinnittelee aidonnäköisiä liikennemerkkejä Mellunmäessä – ”En ymmärrä yhtään”, hämmästelee kaupungin työntekijä

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  6. 6

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  7. 7

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  8. 8

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  9. 9

   Järjestäjän Facebook-kirjoitus osoittaa: Töölöntorin alpakka­tapahtumalla haluttiin viedä huomio pois 612-kulkueesta ja saada se siirtymään muualle

  10. 10

   Kiinalaismedia: Hurjia selfie-kuvia harrastanut mies putosi pilvenpiirtäjästä ja kuoli

  11. Näytä lisää