Historia    |   HS 50 vuotta sitten sunnuntaina 5.2.1967

Opiskelijatyttö Kangasalta valittiin maan kauneimmaksi

Olen niin tavattoman onnellinen, että en osaa sanoa mitään. En odottanut lainkaan tätä, kertoi jännityksestä yhä tärisevä ja vapiseva vuoden 1967 Suomen kaunein, 21-vuotias opiskelijatyttö Ritva Lehto, jonka kotipaikkana on Kangasala, painautuen syvälle valtaistuimensa suojiin.

Kastanjanruskean tukan ja kauniit vihreät silmät (ripsetkin näyttivät omilta) omaava kaunotar, jonka olemusta parhaiten voisi kuvata sanalla herttainen, täyttää vartaloltaan hyvin missille asetettavat mitat: hän on 171 cm pituinen, solakka ja sopusuhtainen. Hän liikkui varsin vapaasti ja luonnollisesti koko kilpailun ajan.

Tyttöjen kaarti vaikutti televisiostudiosta nähtynä jokseenkin samanarvoiselta; mitään suuren tyylin kaunottaria ei ollut, vaikka toisaalta aivan mahdottomiakaan ei ollut mukana tällä kertaa.

Eniten huomauttamista oli nytkin tyttöjen kävelytavassa, useimmat mennä viilettivät takakenossa ja pää hartioiden väliin työnnettynä. Tästä johtui, että varsin usean puvut vaikuttivat edestä useita senttejä lyhyemmiltä kuin takaa; vaikea sanoa, oliko se tarkoitus.
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)
MAINOS PÄÄTTYY

Amerikkalaisia vapautettiin Itä-Berliinissä

Berliini, 4 2. (Reuter)

Neljä nuorta amerikkalaista vapautettiin odottamatta Itä-Berliinissä lauantaina aamuyöllä. He huusivat ”Vapaus, vapaus” ylittäessään vyöhykerajan ja saapuessaan Länsi-Berliiniin.

Tällä hetkellä, ei tiedetä Itä-Saksassa olevan yhtään amerikkalaista vangittuna. Koskaan aikaisemmin ei näin monta amerikkalaista ole vapautettu Itä-Saksassa yhdellä kertaa.

Neljä vapautettua, joista yksi oli nainen ja kaksi neekereitä, kertoivat lehtimiehille, ettei heitä ollut kohdeltu huonosti itäsaksalaisissa vankiloissa.

Ruotsalaistyttö haluaa armeijaan

Hässleholm, 4.2. (AP)

Nuori ruotsalaistyttö, joka vaatii itselleen oikeutta vuodattaa vertaan maansa puolesta, näyttää aiheuttaneen hallitukselleen uutta ajattelemisen aihetta.

22-vuotias vaaleatukkainen Vivica Granten lähetti viime viikolla hallituksella kirjeen, jossa hän vaati kutsua asepalvelukseen. Hän kertoi torstaina, että hän vielä ei ole saanut vastausta.

Sukupuolten väliset erot on viime vuosina murrettu Ruotsissa kautta linjan – ainakin melkein. Naisten asevelvollisuus samaan tapaan kuin Israelissa tai Kiinassa ei ole koskaan ollut vakavan harkinnan kohteena Ruotsissa, vaikka siitä onkin keskusteltu muiden suurten ongelmien puutteessa.

Diskoteekki Ouluun

Ensimmäinen diskoteekki-ilta pidettiin Oulussa lauantaina, jolloin lähes sata nuorta kokoontui keskustassa-sijaitsevaan kahvilaan. Tanssin lomassa esitettiin nuorison muotia.

Oulun diskon alullepanijana on nuorten muotineuvoston 10-henkinen hallitus, johon kuuluu oppikoulunuorisoa. Neuvoston tiedotussihteeri Erkki Heikkinen kertoi, että hallituksen kokoonpanoa on tarkoitus laajentaa siten, että siihen kuuluisivat kaikkien nuorisopiirien edustajat. Nuorten muotineuvosto perustettiin Ouluun viime syksynä.

HS
HS Digistä löydät Hesarin juttuarkiston helmet
Saat tilaajana kokeilla HS Digiä maksutta
Tilaajille
Haluatko lukea koko artikkelin?

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Historia
 • HS 50 vuotta sitten
Luetuimmat - Historia

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Taksinkuljettaja törmäsi tahallaan pyöräilijään kevyen liikenteen väylällä Espoossa – jyräsi vielä kaatuneen pyöränkin

  2. 2

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  3. 3

   Facebookin ex-johtaja ja muut sosiaalisen median kehittäjät myöntävät luoneensa hirviön, jota he eivät osaa pysäyttää: ”Kukaan ei pysty enää keskittymään”

  4. 4

   Paljastava pukeutuminen on häirintää

  5. 5

   Tuntemattoman sotilaan räjähdyskohtaus rikkoi Guinnessin maailmanennätyksen – saavutus huomattiin ulkomaillakin

  6. 6

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  7. 7

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  8. 8

   Sinnikäs tee se itse -henkilö kiinnittelee aidonnäköisiä liikennemerkkejä Mellunmäessä – ”En ymmärrä yhtään”, hämmästelee kaupungin työntekijä

  9. 9

   Ihminen tarttuu herkkuihin, kun elämä kaatuu päälle – ”Tunnesyöminen” on yleinen ilmiö, mutta sen voi saada kuriin yksinkertaisilla keinoilla

   Tilaajille
  10. 10

   HS maistoi 8 täyteläistä joulupöydän punkkua – yksi sai viisi tähteä

   Tilaajille
  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  6. 6

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  7. 7

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  8. 8

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  9. 9

   Järjestäjän Facebook-kirjoitus osoittaa: Töölöntorin alpakka­tapahtumalla haluttiin viedä huomio pois 612-kulkueesta ja saada se siirtymään muualle

  10. 10

   Kiinalaismedia: Hurjia selfie-kuvia harrastanut mies putosi pilvenpiirtäjästä ja kuoli

  11. Näytä lisää