Historia    |   HS 40 vuotta sitten perjantaina 11.3.1977

Arto Bryggare hakee hallikisoista mitalia

Lappeenranta (HS)

Abiturientti Arto Bryggare, 18, viihtyy erinomaisesti Lappeenrannan totohallissa. Ei totoa pelaten vaan harjoitellen aitajuoksua. Maamme paras pika-aituri hioo kuntoaan ensi viikonvaihteessa Espanjassa San Sebastianissa pidettäviin EM-hallikisoihin.

Runsas viikko sitten Turun SM-hallikisoissa Arto juoksi 60 pika-aidoissa uuden nuorten Euroopan ennätysajan 7,87 Se on samalla Suomen ja Pohjoismaiden ennätys miestenkin sarjassa. -- ”Olen harjoitellut hallikisoja varten tosissaan. Olen käynyt runsaan kuukauden ajan kolme kertaa viikossa täällä toto-hallissa ja 2–3 voimaharjoittelussa uimahallilla. Voimaharjoittelussa olen kiinnittänyt huomiota vartalolihaksiin”, sanoi Arto.

Autot pois Suomenlinnan jäätieltä

Suomenlinnan jäätie suljettiin ajoneuvoliikenteeltä torstaina iltapäivillä. Jalankulkijoille tie on yhä avoin, vaikka vesi lainehtiikin jäällä paikka palkoin.

Tänä talvena jäätie ennätti olla käytössä tammikuun loppupäivistä saakka, vaikka suurimman osan ajasta Suomenlinnan autoilijat ajoivat tiellä omalla vastuullaan. Tien virallisen avaamisen jälkeen jäätiellä ajo oli sallittua vain alle kahden tonnin painoisille autoille ja HKL:n pikkubussille.
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)
MAINOS PÄÄTTYY

Suomenlinnan lautta lopetti liikennöimisen potkurien rikkoutumisen takia helmikuun puolessa välissä.

Rouva Trudeau kiisti romanssin

Kanadan pääministerin puoliso Margret Trudeau kävi keskiviikkoiltana katsomassa balettia New Yorkissa ja kiisti huhut orastavasta romanssista Rolling Stones -yhtyeeseen kuuluvaa Mick Jacggerin kanssa.

Kun muuan haastattelija kysyi asiaa suoraan rouva Trudeaulta, tämä vastasi ”Hyvänen aika, ei”.

Jagger, joka on niin ikään New Yorkissa, kiisti myös jyrkästi romanssihuhut, jotka saivat alkunsa Rolling Stonesien konsertoidessa Torontossa viime viikonloppuna

Rouva Trudeau, 28, osallistui konsertin jälkeen pidettyihin kutsuihin, mikä aiheutti Kanadan lehdistössä paheksuntaa ja arvailuja romanssista.

Helsingin palomiehille 40 tunnin työviikko

Helsingin ja eräiden muiden kaupunkien palomiehet ovat siirtymässä nykyisestä 56 tunnin työviikosta kolmivuorotyöhön ja 40 tunnin työviikkoon huhtikuun alusta. Helsingin osalta muutosta pidetään jo lähes varmana. -- Suurin osa kunnista jatkaa kuitenkin nykyisellä järjestelmällä, mikä merkitsee palomiehille yhtä vuorokautta työtä ja päivystystä asemalla sekä sen jälkeen kahta vuorokautta vapaata.

Menettelyä on voitu toteuttaa työaikalaista huolimatta työneuvoston erityisluvalla.

HS ei ilmestynyt kirjapainolakon vuoksi 9.- 29.3.1967.

Julkaisemme HS 50 vuotta sitten -palstan paikalla 9.-29.3.2017 uutisia 20, 30 ja 40 vuoden takaa.


HS Digistä löydät Hesarin juttuarkiston helmet
Saat tilaajana kokeilla HS Digiä maksutta
Tilaajille
Haluatko lukea koko artikkelin?

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Historia
 • HS 50 vuotta sitten
Luetuimmat - Historia

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Taksinkuljettaja törmäsi tahallaan pyöräilijään kevyen liikenteen väylällä Espoossa – jyräsi vielä kaatuneen pyöränkin

  2. 2

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  3. 3

   Facebookin ex-johtaja ja muut sosiaalisen median kehittäjät myöntävät luoneensa hirviön, jota he eivät osaa pysäyttää: ”Kukaan ei pysty enää keskittymään”

  4. 4

   Paljastava pukeutuminen on häirintää

  5. 5

   Tuntemattoman sotilaan räjähdyskohtaus rikkoi Guinnessin maailmanennätyksen – saavutus huomattiin ulkomaillakin

  6. 6

   Sinnikäs tee se itse -henkilö kiinnittelee aidonnäköisiä liikennemerkkejä Mellunmäessä – ”En ymmärrä yhtään”, hämmästelee kaupungin työntekijä

  7. 7

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  8. 8

   HS maistoi 8 täyteläistä joulupöydän punkkua – yksi sai viisi tähteä

   Tilaajille
  9. 9

   Kokoomuksen suosio suurempi kuin kertaakaan tänä vuonna, keskustan painui alle 15 prosentin

  10. 10

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  6. 6

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  7. 7

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  8. 8

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  9. 9

   Järjestäjän Facebook-kirjoitus osoittaa: Töölöntorin alpakka­tapahtumalla haluttiin viedä huomio pois 612-kulkueesta ja saada se siirtymään muualle

  10. 10

   Kiinalaismedia: Hurjia selfie-kuvia harrastanut mies putosi pilvenpiirtäjästä ja kuoli

  11. Näytä lisää