Historia    |   HS 50 vuotta sitten lauantaina 24.1.1970

Die Ella palaa

HS 24.1.1970

Ella Erosen taiteen ystävillä on tilaisuus nähdä ja kuulla taiteilijatarta Kansallisteatterin Pienellä näyttämöllä, missä hän pitkän tauon jälkeen esiintyy 30.1.

Ohjelmana on Ella Erosen vanha tuttu bravuurinumero, Eino Leinon runoelma Alla kasvon kaikkivallan.

”Kaikki alkoi siitä, että johtaja Witikka soitti minulle tiedustellakseen, haluaisinko mahdollisesti taas esiintyä. Silloin minä itse ehdotin, että voisihan yrittää lausua Leinoa. Ja niin siitä sitten sovittiin. Esitys kestää kolmatta tuntia. Vieläköhän tuo polvi kestää?” Ella Eronen huolehtii.

Kuvaruutu uhkaa pimetä Mtv:ssä

Television kuvaruutu pimenee Mainos-tv:n ohjelma-aikoina ensi kuun 6. päivästä kello 17.00 alkaen, ellei teknisen henkilökunnan lakonuhka ratkea sovintoon.

Mainos-tv:n tekniset ry. jätti perjantaina lakkouhkauksen, jota Yleisradion tekniset lupaavat tukea rajoitetuin myötätuntolakoin.

Mainos-tv:ssä lakko koskisi 21:tä kuvaajaa, äänittäjää, leikkaajaa ja assistenttia. He kuuluvat tuotantojaokseen, joka tuottaa kotimaisen filmiohjelman. Heidän lakkonsa ei vielä pimentäisi Mtv:n kuvaruutua.

Yleisradion puolelta myötätuntolakkoon uhkaavat mennä ne tekniset toimihenkilöt, jotka hoitavat Mtv:n ohjelman siirron verkkoon ja vastaanottimien ulottuville. He pystyvät katkaisemaan Mtv:n koko ohjelmalähetyksen. Lakonuhka ei vaikuta Yleisradion omaan ohjelmistoon.

Beatleperhe mietiskelee parturoinnin jälkeen

Vust, Tanska (UPI)

Valokuvaajat kärkkyivät ensimmäistä kuvaa John Lennonista sen jälkeen, kun saatiin tietää, että hän oli perheineen leikkauttanut tukkansa.

Lopulta tilaisuus tuli, kun Lennon ilmestyi julkisuuteen ensimmäistä kertaa lyhyttukkaisena.

Tiettävästi hän oli tarjonnut eräälle lehtikuvaajalle tilaisuutta kuvata häntä ja hänen perhettään, vaimoaan Yoko Onoa ja tämän tytärtä Kyokoa, 51 000 markan hinnasta, mutta kuvaaja ei ottanut tarjousta vastaan.

Kivikasvoshow johti muistutukseen

Mainos-televisio on esittänyt Suomen ortodoksiselle kirkollishallitukselle anteeksipyyntönsä 7.12.1969 lähetetyn ”Kivikasvoshown” johdosta.

Yhtiö on myös antanut tästä ohjelmasta vastuussa olleelle jaostopäällikölle vakavan muistutuksen. Ohjelman valmistaminen ja esittäminen on mainos-television antaman lausunnon mukaan ollut puutteellisesti harkittua.

Tämä ilmeni kulkulaitosministeri Paavo Aition perjantaisesta vastauksesta kansanedustaja Mikko Volotisen (k) tekemään eduskuntakyselyyn. Aitio ilmoittaa siinä, ettei asia anna tämän jälkeen aihetta enempiin toimiin.

Kyselyssä katsottiin, että ohjelma loukkasi karkeasti maamme ortodoksista kirkkokuntaa.

Henkilöautojen myynti heikkoa joulumarkkinoilla

Autoja ei ostettu paljonkaan joululahjoiksi, sillä uusien henkilöautojen myynti laski joulukuussa voimakkaasti.

Jo marraskuu oli syksyn hiljaisin, mutta vuoden viimeisen kuukauden aikana uusia henkilöautoja rekisteröitiin vain 4.049 kappaletta, tiin nyt 271 kappaletta.

Suosituimmuus ei paljon muuttunut ja ensimmäistä sijaa piti hallussaan edelleen Cortina eri muunnoksineen. Toisen sijansa säilytti kupla-Volkswagen ja kolmanneksi nousi marraskuiselta kuudennelta sijaltaan Moskvitsh Elite, jota myytiin nyt 271 kappaletta.

Väsynyt voittaja juhli nukkumalla

Monte Carlo (UPI)

Monte Carlon rallin toisen kerran peräkkäin voittanut Ruotsin Björn Waldegård juhli perjantaina saavutustaan nukkumalla hotellihuoneessaan.

”Tietysti olen tyytyväinen voitostani”, 27-vuotias maanviljelijä Waldegård sanoi selvästi väsyneenä 12 tunnin ajourakasta, joka alkoi torstai-iltana ja päättyi perjantaiaamuna.

HS

Lue lisää: hs.fi/aikakone
Ota kaikki irti Hesarista
HS Digillä saat kaikki Hesarin digisisällöt käyttöösi

Kommentit

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Ei vielä nimellä kirjoitettuja kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Lähes joka toinen kiinalainen on nyt karanteenissa: HS:n kuvakooste näyttää aavekaupungeiksi muuttuneet metropolit

   Tilaajille
  2. 2

   Haavisto-päätös on poliittisen järjestelmän voitto: Keskiöön nousi asia, joka kertoo Suomesta paljon

  3. 3

   Osa ihmisistä kävelee ”istuma­kävelyä”, joka voi aiheuttaa kipuja niskassa asti – Fysio­terapeutti neuvoo kolme liikettä, joilla kävelystä tulee ryhdikästä ja sulavaa

   Tilaajille
  4. 4

   Helsinkiläisen taloyhtiön osakas ajautui taloyhtiön kanssa riitoihin hybridiauton lataamisesta, kiista tuli osakkaalle kalliiksi

  5. 5

   Vesi valtasi ennennäkemättömällä tavalla Arabianrannan – Video näyttää, miten ahven uiskentelee keskellä nurmialuetta

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Osa ihmisistä kävelee ”istuma­kävelyä”, joka voi aiheuttaa kipuja niskassa asti – Fysio­terapeutti neuvoo kolme liikettä, joilla kävelystä tulee ryhdikästä ja sulavaa

   Tilaajille
  2. 2

   Lähes joka toinen kiinalainen on nyt karanteenissa: HS:n kuvakooste näyttää aavekaupungeiksi muuttuneet metropolit

   Tilaajille
  3. 3

   Mies kasasi pihalleen romua, jätettä ja jopa puolikkaita junanvaunuja – Kuvat näyttävät, miten ympäristöä turmeltiin vuosien ajan

  4. 4

   Kansallispuiston kokoinen riita: Espoo aikoo jyrätä 2 000 hehtaaria arvokasta metsää, tilalle pientaloja

  5. 5

   Kauniista kodista tuli elämää suurempi statusviesti, ja siksi moni sulkee ovensa vierailta – Tätä on kotihäpeä

   Tilaajille
  6. Näytä lisää
  1. 1

   Lumeen hukkuva Lappi pidättää hengitystään – Mitä lähiviikkoina tapahtuu?

   Tilaajille
  2. 2

   HS vietti vuorokauden Helsingin maineikkaimmalla huolto­asemalla, ja kello 1.06 pöytään nukahti työntekijöille tuttu mies

   Tilaajille
  3. 3

   ”Nyt multa meni pata jumiin” – HS:n haltuunsa saamat ääni­viestit paljastavat, kuinka luistelu­valmentaja Mirjami Penttinen raivoaa nuorille luistelijoille

   Tilaajille
  4. 4

   Kun ikuisesti reipas uupuu, kukaan ei huomaa – On väärin luulla, että jokainen pystyy pyytämään apua

  5. 5

   Neljä vuotta sitten Peter Vesterbacka sai illallisilla idean, joka ei koskaan toteudu – HS:n erikoisartikkeli kertoo kaiken Tallinnan-tunnelista

   Tilaajille
  6. Näytä lisää