Minkkimaniaa - Historia | HS.fi

Minkkimaniaa

Kaksi kettua eli typykät Tuula Nyman ja Maija-Leena Soinne saalistamassa ja käymässä rautoihin Intimin turkissalongissa.­

2.12.2020 2:00

Uusien vitsien ja kunnolla toimivien komediakeikausten keksiminen on kiven takana, sehän tiedetään. Paremmanpuoleisissakin westendiläistuotteissa on usein tyydyttävä uudestilämmityksiin.

Jos yli kymmenen uutta kelpo keksaisua on mukana, on jo vuoden parin kassamenestys taattu ja levikkiä ulkomaillekin.

Muuten kuin tätä taustaa vasten en oikein osaa selittää sellaisenkin komediapakkauksen kuin Ei nyt rakkaani (Not Now Darling) kulkeutumista meille asti.

Sillä on mukanaan kaikki tavanomaiset tykötarpeet, joihin Intimiteatteri on vuosien mittaan tottunut ohjelmistonsa valinnassa luottamaan.

Harvoin kuitenkin paljo puhuminen seksistä ja rahasta kuin myös päätön touhuilu samojen aiheiden ympärillä on niin ylettömän yksipuolisesti ainoana farssin käynnistäjänä kuin herrojen Ray Cooneyn ja John Chapmanin ensimmäisessä yhteisessä tuotteessa. – –

Kolmas komedianikkareiden vakituinen valtti rahan ja seksin lisäksi, nimittäin kauniit vaatteet, puuttuu tällä kertaa kokonaan. Tilalla on vaatteettomuus ja turkikset, vuorotellen vinhassa strippauksen ja kommellusten hurlumheissä.

Kaiken alullepanijana on näet päättäväinen strippari, jonka miltei ilmeettömän ja vaiteliaaseen julkeuteen Tuula Nymanissa on ainesta, ja tapahtuma- tai pitäisikö sanoa saalistuspaikkana turkissalonki.

Parivaljakko vetämään Turun kaupunginteatteria

Turku (HS)

Turun kaupunginteatteri ilmoitti jymyuutisen: Ralf Långbacka ja Kalle Holmberg siirtyvät Turkuun.

Turun kaupunginteatterilautakunta päätti tiistaina pitämässään kokouksessa esittää kaupunginhallitukselle, että teatterin taiteelliseksi johtajaksi kiinnitettäisiin 1.8.1971 alkaen Ralf Långbacka.

Samassa yhteydessä lautakunta päätti kiinnittää teatterin pääohjaajaksi Kalle Holmbergin samasta ajankohdasta alkaen.

Pontikasta ehdotettiin apua kehitysalueiden matkailulle

”Linnan juhlien booli on melkein pelkkää pirtua.” ”Olut tekee onnelliseksi ja tyhmäksi.” ”Nuorisomme alkoholisoituminen ja moraalittomuus vie kansalta tulevaisuuden.”

Nämä kuuluvat eduskunnan suuren viinakeskustelun opetuksiin tavallisille kansalaisille.

Kansanedustajat puhuivat tiistaina pitkään käsitellessään Alkon kertomusta uuden alkoholilain kokemuksista.

Erilaisia parannusehdotuksia sateli ja niiden joukossa oli mm. se, että vapaasta pontikankeitosta tulisi tehdä turistinähtävyys kehitysalueilla.

Tuusula valittaa oman lautakuntansa päätöksestä

Tuusulan kunnanhallitus valittaa Uudenmaan lääninhallitukselle rakennuslautakunnan päätöksestä myöntää soranottolupaa soraliike Tauno Valolle.

Hallitus pyysi valtuustoa merkitsemään tietoonsa saatetuksi tämän valituksen. Vain tätä asiaa varten kokoontunut kunnanvaltuusto merkitsi tiistaina asian tietoonsa äänettömänä.

Hyrylän raviradan soramontusta eräiden kuntalaisten tekemien valitusten vuoksi sorakysymys tuli syyskuussa keskeiseksi Tuusulan kunnallispolitiikassa.

Nyt kunnallismiehet ovat odottavalla kannalla. Lakimiehiä on useaan otteeseen käynyt neuvomassa mitä kunnan pitäisi tehdä soravalituksessa.

Kunnanhallitus ja rakennuslautakunta koittivat aluksi hoitaa valitukset ”sopimalla”. Asianomistajat huomauttivat ,ettei tehtyjä valituksia voida enää sopia. – –

Reunamien asukkaat pelkäävät jäävänsä ”ilmaan” kauhakuormaajien viedessä maat tonttien rajoilta.

Oikeuskanslerille kantelu Valmetin Vuosaareen muutosta

Vuosaarelaiset tekevät oikeuskanslerille kantelun Valmet Oy:n telakan muutosta Vuosaareen.

Telakan tonttialueella on vuonna 1934 perustettu kalastuslain mukainen rauhoituspiiri.

Oikeuskansleri on alustavasti keskustellut vuosaarelaisten edustajan kanssa. Rauhoituspiirin poistaminen edellyttää erityislain säätämistä.

Tällä hetkellä ei ole tietoa onko laki säädettävä perustuslain mukaisessa järjestyksessä.

Vuosaarelaiset jättävät tällä viikolla oikeuskanslerille kirjelmän, jossa todetaan mm.: ”Valmet Oy:lle tarkoitettu alue sijaitsee kaupungin omistaman ns. Uutelan ulkoilualueen välittömässä tuntumassa sekä hyvin lähellä kaupungin jo omistamaa Sipoon kunnan alueella olevaa toista ulkoilualuetta ja vielä niinikään samassa kunnassa suunnitteilla olevaa ulkoilualuetta.

Kysymyksessä oleva alue on saaristossa, jonka luonto ja ympäristö tätä nykyä vielä on koskematon ja muodostaa tässä suhteessa ainoan poikkeuksen kaupunkialueen saaristossa.

Avioero Italiassa vihdoinkin mahdollinen

Rooma (UPI)

”Avioero italialaiseen tapaan” ei enää tiistain jälkeen merkitse aviokumppanin surmaamista.

Italian parlamentin edustajainhuone nimittäin hyväksyi lopulta vuosikausia kiistellyn avioeron mahdollistavan lain äänin 319–286.

Lain kannattajat tanssivat soihtujen kera aamuyöllä Rooman kaduilla, kun sen sijaan vastustajat, jotka kutsuivat uutta lakia ”mustaksi aamunkoitoksi”, aikovat vielä saada aikaan kansanäänestyksen, joka kumoaisi uuden lain.

HS 

Koonnut: Pasi Oikarinen

Lue lisää: hs.fi/aikakone

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Historia