Terveelliset rasvahapot muuttuvat paistaessa helposti haitallisiksi - Hyvinvointi | HS.fi
Hyvinvointi

Terveelliset rasvahapot muuttuvat paistaessa helposti haitallisiksi

Öljyt sietävät kuumentamista hyvin yksilöllisesti. Karkea nyrkkisääntö on: mitä enemmän monityydyttymättömiä rasvahappoja (erityisesti omega-3:a) sitä huonompi lämmönkestävyys. Esimerkiksi pellavansiemenöljy ei sovi paistamiseen tai uppopaistamiseen ollenkaan.

Tilaajille
Julkaistu: 26.9.2013 2:00

kuumentamista hyvin yksilöllisesti.

Karkea nyrkkisääntö on: mitä enemmän monityydyttymättömiä rasvahappoja (erityisesti omega-3:a) sitä huonompi lämmönkestävyys. Esimerkiksi pellavansiemenöljy ei sovi paistamiseen tai uppopaistamiseen ollenkaan.

Seuraa uutisia tästä aiheesta