Maistuuko parsakaali ja puolukka pahalta? Saatat olla herkkä maistaja, josta tulee helposti nirso

Oletko ihmetellyt, miksi jonkun on helppo kieltäytyä suklaakakusta ja toisen ei? Yksi syy löytyy geeneistä. Toisten on geneettisesti helpompaa pitää kasviksista ja marjoista, toisten taas makeista herkuista.

3.3.2016 2:00 | Päivitetty 4.3.2016 19:04

Tehdäänpä aluksi mielikuvitustesti.

Eteesi on asetettu lautanen. Siinä on höyryävää parsakaalia, joka odottaa syöjäänsä. Mitä ajattelet: yäk vai nam?

Reaktion taustalla saattaa vaikuttaa geeniperimäsi. Osa ihmisistä on nimittäin syntyjään herkkiä karvaalle maulle, joka parsakaalissakin maistuu. Siksi parsakaalin syöminen on heille aidosti epämiellyttävä kokemus – ei pelkästään lapsellista nirsoilua tai kouluruokalassa saatu trauma.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat