Pätkäpaastoilu voi ehkäistä diabetestä ja polttaa rasvaa, mutta harva jaksaa noudattaa sitä pitkään

Lyhyillä paastojaksoilla on tutkittu olevan huomattavia terveysvaikutuksia. Mutta kannattaako ruuasta pidättäytyminen?

Paastoaminen voi ravitsemusterapeutti Roope Mäkelän mukaan sekoittaa toisten näläntunteen täysin.

Erilaiset pätkäpaastot ovat nousseet trendiksi laihduttajien ja rasvanpolttoon tähtäävien urheilijoiden keskuudessa.

Pätkäpaastojen idea on paastota suurin osa päivästä ja syödä tietyn ”ruokailuikkunan” aikana. Suosittu metodi on esimerkiksi Leangains-menetelmä, jossa paastotaan 16 tuntia vuorokaudesta ja syödään kahdesta kolmeen ateriaa jäljelle jäävän kahdeksan tunnin aikana.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat