Meluherkkä kärsii, kun joku pureskelee, maiskuttaa tai naputtaa kynää – Jaakko Kourula ei kestä avokonttoreita ja kellon tikitystä - Hyvinvointi | HS.fi

Meluherkkä kärsii, kun joku pureskelee, maiskuttaa tai naputtaa kynää – Jaakko Kourula ei kestä avokonttoreita ja kellon tikitystä

Meluherkkä Jaakko Kourula toivoo, että työnantajat rakentaisivat avokonttoreiden sijaan hiljaisia työtiloja ja suosisivat etätyötä. Tutkijan mukaan Kourulan kaltaisia meluherkkiä on noin 20–40 prosenttia väestöstä.

Liikenteen äänet häiritsevät monia meluherkkiä. Jaakko Kourula vertaa voimakkaista äänistä syntyvää kipukokemusta auringon valoon, joka paistaa suoraan silmiin ja häikäisee.

13.4.2017 2:00 | Päivitetty 13.4.2017 14:41

Tik, tik, tik. Herätyskellon tikitys oli Jaakko Kourulan, 34, korville liikaa. Kello sai lähtöpassit makuuhuoneesta, ja Kourula hankki tilalle äänettömän kellon.

Häntä ärsyttävät myös autojen surina, poran ujellus, lapsen kimeä itku, koiran haukunta, metallin kirskunta ja astioiden kilahtelu. Korkeat äänet vihlovat korvia enemmän kuin matalat. Pumpulin narina saa kylmät väreet juoksemaan selässä. Koulussa liidun natina taululla oli inhottavaa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat