Suolistobakteerit ovat avain kakkostyypin diabeteksen ehkäisyssä – suomalaistutkijat löysivät puuttuvan linkin täysjyväviljan ja terveysvaikutusten väliltä - Hyvinvointi | HS.fi
Hyvinvointi

Suolistobakteerit ovat avain kakkostyypin diabeteksen ehkäisyssä – suomalaistutkijat löysivät puuttuvan linkin täysjyväviljan ja terveysvaikutusten väliltä

Täysjyvävilja ehkäisee kakkostyypin diabetesta.

Julkaistu: 12.4.2017 16:26

Suolistobakteerit voivat suojata ylipainoisia sairastumasta kakkostyypin diabetekseen, kertoo uusi Itä-Suomen yliopiston tutkimus.

Jo aiemmista tutkimuksista tiedetään, että runsaskuituinen täysjyvävilja pienentää kakkostyypin diabeteksen riskiä. Itä-Suomen yliopiston tutkijat ovat nyt löytäneet yhden mahdollisen linkin ravinnon ja sen mekanismin väliltä, joka suojaa ihmistä sairastumasta. Se on suolistobakteerien tuottama indolipropionihappo, jonka tuotantoa täysjyvävilja vauhdittaa.

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Elämä & Hyvinvointi

Luetuimmat

Uusimmat