Tutkimus: Runsas huonojen hiilihydraattien käyttö lisää kuolleisuutta – Pastan, pullan ja valkoisen riisin riskit tulisi ottaa vakavasti, sanoo asiantuntija

Kansainvälinen tutkimus vahvistaa käsitystä niin sanottujen höttöhiilihydraattien vaarallisuudesta. ”Eläinperäiset rasvat eivät ole sen terveellisempiä kuin huonot hiilihydraatitkaan”, muistuttaa ravitsemusterapeutti Reijo Laatikainen.

Pulla on maistuva mutta epäterveellinen välipala.

24.9.2017 17:16

Hiilihydraatit voivat koitua kuolemaksi, jos niitä syö liikaa. Se selviää tuoreesta tutkimuksesta, jossa selvitettiin rasvojen ja hiilihydraattien yhteyttä kuolleisuuteen 18 eri maassa.

Tutkimukseen osallistui yli 135 000 aikuista, joiden ruokailutottumuksia seurattiin kyselylomakkeilla keskimäärin seitsemän vuoden ajan. Tulokset ovat nykyisten ravitsemussuositusten valossa hätkähdyttävät: seurannan aikana kuolleisuus oli suurinta niiden joukossa, joiden ruokavalio rakentui hiilihydraattien varaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat