Muistisairautta voi ehkäistä syömällä oikein, sanoo ravitsemustieteilijä – Suosi näitä ruokavalioita ja ruokia niin pienennät riskiäsi sairastua
Ravinto vaikuttaa ihmisen muistiin, vireyteen ja mielialaan joka päivä, sanoo ravitsemustieteilijä Satu Jyväkorpi, ja antaa 4 vinkkiä: Näin syöt muistia ylläpitävästi.
Katri Kallionpää HS
5.10.2017 10:41
Ruokavaliolla voidaan ehkäistä riskiä sairastua muistisairauksiin ja masennukseen.
”Syömämme ravinto vaikuttaa suoraan suoliston bakteerikantaan ja välittäjäaineiden välityksellä aivoihin ja tunteisiin”, sanoo ravitsemustieteilijä ja Helsingin yliopiston tutkija Satu Jyväkorpi.
Toisaalta kaikki, mitä suuhumme panemme, voi vaikuttaa aivoihin myös haitallisesti.
Artikkeliin liittyviä aiheita