Tutkimus: Vähiten tienaavat syövät eniten karkkia, ja taantuma lisää sen kulutusta – suomalaisten syömistä on nyt kartoitettu 30 vuoden ajalta

Makeisten, hillon ja sokerin syönti ovat halpa lohtu, kun rahaa ei ole. Ruokakorin sisällön erot eri tuloluokissa ovat 30:ssä vuodessa kaventuneet, mutta eivät kokonaan hävinneet.

9.11.2017 17:27

Karkki murheeseen. Näin näyttäisi tutkimuksen valossakin olevan.

Taantuma nimittäin lisää karkkien ja sokerin syöntiä, kertoo suomalaisten ruoan kulutusta 30 vuoden aikana kartoittanut tutkimus.

”Sokerin kulutustrendit olivat yllättäviä. Taloudellisen taantuman aikana sokerin suhteellinen osuus ruuankulutuksessa kasvaa, kun taas hedelmien kulutus puolestaan laskee”, kertoo tutkijatohtori Taru Lindblom Tampereen yliopistosta.

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat