Suomalaiset ravitsemusasiantuntijat tyrmäävät väitteet rypsiöljyn haitoista: ”Linolihappo ei aiheuta tulehdusta” - Hyvinvointi | HS.fi

Suomalaiset ravitsemus­asiantuntijat tyrmäävät väitteet rypsiöljyn haitoista: ”Linolihappo ei aiheuta tulehdusta”

Viime viikolla gastroenterologian professori, ylilääkäri Martti Färkkilä totesi Helsingin Sanomien jutussa, että rypsiöljyn sisältämä linolihappo voi altistaa suolistotaudille. Juttu on herättänyt laajalti keskustelua ravitsemusasiantuntijoiden parissa.

Rypsiöljy on edelleen terveellinen valinta, vakuuttavat ravitsemustieteen asiantuntijat.

15.11.2017 14:40

Ravitsemusasiantuntijoiden parissa kuohahti, kun gastroenterologian professori, ylilääkäri Martti Färkkilä asetti oliiviöljyn rypsiöljyä paremmaksi vaihtoehdoksi HS.fi:n jutussa viime viikolla.

Färkkilä kertoi vuonna 2009 ilmestyneestä tutkimuksesta, jonka mukaan linolihappo saattaa selittää osaltaan erään tulehduksellisen suolistosairauden, haavaisen koliitin lisääntymistä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat