Tutkimus: Masennuslääkkeet aiheuttavat pahempia vieroitusoireita kuin virallisesti tiedetään – Suomalaisprofessori: ”Ongelma on, että iso osa potilaista lopettaa lääkehoidon kesken” - Hyvinvointi | HS.fi
Hyvinvointi

Tutkimus: Masennuslääkkeet aiheuttavat pahempia vieroitusoireita kuin virallisesti tiedetään – Suomalaisprofessori: ”Ongelma on, että iso osa potilaista lopettaa lääkehoidon kesken”

Yli puolet potilaista saa vieroitusoireita yrittäessään vähentää masennuslääkitystä tai luopua siitä kokonaan, ja vajaat puolet heistä kuvaa oireitaan vakaviksi, selvisi brittitutkimuksessa.

Julkaistu: 5.10.2018 11:35

Masennuslääkkeistä luopuminen aiheuttaa pahempia ja pidempikestoisia vieroitusoireita kuin tähän asti on tiedetty, kertoo tuore brittiläinen tutkimuskatsaus. Asiasta kertoi BBC.

Katsauksen mukaan yli puolet potilaista saa vieroitusoireita yrittäessään vähentää masennuslääkitystä tai luopua siitä kokonaan. Vajaat puolet heistä kuvaa oireitaan vakaviksi. Oireina on esimerkiksi päänsärkyä, huimausta, pahoinvointia, sähköiskumaisia tuntemuksia, ahdistuneisuutta tai unihäiriöitä.

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Elämä & Hyvinvointi

Luetuimmat

Uusimmat