Lyhyt väli synnytyksestä seuraavan raskauden alkamiseen lisää äidin ja vauvan terveysriskejä – Äidin tausta voi myös vaikuttaa riskeihin, sanoo suomalaisprofessori - Hyvinvointi | HS.fi
Hyvinvointi

Lyhyt väli synnytyksestä seuraavan raskauden alkamiseen lisää äidin ja vauvan terveysriskejä – Äidin tausta voi myös vaikuttaa riskeihin, sanoo suomalaisprofessori

Tuoreen laajan tutkimuksen mukaan äideillä, joilla seuraava raskaus alkaa ennen kuin edellisestä synnytyksestä on kulunut ainakin puolitoista vuotta, on isompi riski äidin synnytyskomplikaatioihin ja lapsen ennenaikaiseen syntymiseen. Suomalaisprofessorin mukaan riskit ovat pieniä, mutta ne on hyvä tiedostaa.

Äidin ja lapsen terveysriskit lisääntyvät, jos uusi raskaus alkaa ennen kuin edellisen lapsen syntymästä on kulunut puolitoista vuotta, kertoo tuore tutkimus.

Julkaistu: 6.11.2018 15:34

Synnytyksestä seuraavaan raskauden alkamiseen olisi hyvä odottaa ainakin puolitoista vuotta, kertoo tuore kanadalaisista äideistä koostuva tutkimus.

Tutkimuksen mukaan äideillä, joilla seuraava raskaus alkaa ennen kuin edellisestä synnytyksestä on kulunut ainakin puolitoista vuotta, on isompi riski äidin synnytyskomplikaatioihin ja lapsen ennenaikaiseen syntymiseen. Synnytyskomplikaatioilla tarkoitetaan esimerkiksi äidin verensiirtoa tai tehohoitoon joutumista.

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Elämä & Hyvinvointi