Välilevyn pullistuman syy ei ole useimmiten mikään yksittäinen askare tai asento vaan liikunnan puute, sanoo asiantuntija - Hyvinvointi | HS.fi
Hyvinvointi

Välilevyn pullistuman syy ei ole useimmiten mikään yksittäinen askare tai asento vaan liikunnan puute, sanoo asiantuntija

Selän pyöristynyt asento lisää välilevyihin kohdistuvaa painetta, mutta se ei ole vaarallista, sanoo alaselän ongelmista väitellyt fysioterapeutti Vesa Lehtola.

Julkaistu: 11.12.2018 11:00

Tämä juttu on osa Minä väitän -sarjaa, jossa yksi asiantuntija kertoo näkemyksensä jostakin omaan alaansa liittyvästä kiinnostavasta aiheesta.

Fysioterapeutti Vesa Lehtola:

”Välilevyn pullistuma on melko yleinen selkävaiva. ’Pullistuma’ on kuitenkin hankala termi, koska se luo väärän mielikuvan ongelmasta. Helposti ajatellaan, että välilevy tuosta vain pullistui esimerkiksi painavaa laatikkoa nostaessa tai kuntosalilla. Oikeasti vain neljässä prosentissa tapauksista välilevy pullistuu äkillisesti. Lähes aina taustalla on vuosia kestänyt välilevyn ulkoseinän haurastuminen. Lopulta välilevyn pehmeä sisältö pullistuu selkäydinkanavaan ja sieltä lähteviin iskiashermon juuriin.

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Elämä & Hyvinvointi

Luetuimmat

Uusimmat