Lihaskalvojen liikkumattomuus voi aiheuttaa jännitteitä ja pään­särkyä, sillä moni ei tiedä, miten faskioita tulisi hoitaa – Kolme liikettä, joiden avulla pidät huolta lihas­kalvoistasi - Hyvinvointi | HS.fi

Lihaskalvojen liikkumattomuus voi aiheuttaa jännitteitä ja pään­särkyä, sillä moni ei tiedä, miten faskioita tulisi hoitaa – Kolme liikettä, joiden avulla pidät huolta lihas­kalvoistasi

Kun faskiat eli sidekudokset ovat kunnossa, olemme vetreitä ja liikkuvaisia. Kun ei, olemme kankeita ja kipeitä. Siksi niistä kannattaa pitää huolta, fysioterapeutti Tiina Lahtinen-Suopanki sanoo.

Huonosti liukuvat faskiat voivat aiheuttaa myös kipua ympäri kehoa. Helpot liikkeet voivat auttaa nopeasti.­

6.11.2019 2:00 | Päivitetty 6.11.2019 9:16

Sana ”faskia” on kerännyt viime vuosina huomiota. Siitä puhutaan paljon, sen nimellä mainostetaan jumppia, sitä käsitellään ja manipuloidaan. Mutta mistä ihmeestä on kysymys?

Konkreettinen vastaus löytyy kotikokin leikkuulaudalta. Esimerkiksi naudanlihan päällä on usein vahva kalvo, joka pitää poistaa ennen lihan leikkaamista. Tuo kalvo on faskiaa eli sidekudosta. Jos ihmisenkin lihaksesta kuorii faskiat pois, jäljelle jää muodoton möhkäle lihasta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat