Miten al-Holissa eläneet suomalaislapset voivat henkisesti ja mitä tapahtuu, jos heidät erotetaan vanhemmistaan? Asiantuntijat arvioivat - Hyvinvointi | HS.fi

Miten al-Holissa eläneet suomalaislapset voivat henkisesti ja mitä tapahtuu, jos heidät erotetaan vanhemmistaan? Asiantuntijat arvioivat

Miten pieni lapsi selviää Al-Holin leiriolosuhteista? Traumaattiset kokemukset jäävät jollakin tavalla elämään jokaisen niitä kokeneen mieleen, sanoo asiantuntija. Lapselle tärkeintä on lähellä olevan aikuisen turva.

Al-Holin leirillä olevista suomalaislapsista suurin osa on alle kuusivuotiaita.­

12.12.2019 14:18

Al-Holin leirillä olevien suomalaislasten ja -naisten kotiuttamisesta on syntynyt poliittinen kiista. Kyse on sen lisäksi humanitaarisesta ongelmasta. Mikä olisi oikein?

Al-Holissa on tällä hetkellä 11 Suomesta lähtenyttä naista ja heidän 33 lastaan, joista valtaosa on alle kuusivuotiaita. Lapset ovat eläneet sodan keskellä jo monta vuotta. Leirillä heillä on pulaa ruuasta, puhtaudesta ja turvasta. Jokaisella lapsella tulisi myös olla oikeus käydä koulua. Ainakin kaksi suomalaislasta on menettänyt molemmat vanhempansa.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat