Suosituimpien lihankorvikkeiden terveellisyydessä on isoja eroja – Ravitsemusterapeutti kertoo, mihin kannattaa kiinnittää huomiota

Lihankorvikkeita on kaupoissa jo laaja valikoima, mutta mikä sisältääkään eniten proteiinia ja mikä hiilareita? Ravitsemusterapeutti vastaa.

Moni korvaa jauhelihan nykyisin nyhtökauralla, härkäpapurouheella tai seitanilla.

| Päivitetty

Pavut, linssit ja soija ovat suosittuja kasviproteiinin lähteitä. Myös ravitsemustieteilijät suosittelevat niitä punaisen lihan sijaan ja rinnalla, koska kovien, tyydyttyneiden rasvojen saantia olisi hyvä vähentää.

Pavut ja herneet sisältävät myös kuitua ja B-ryhmän vitamiineihin kuuluvaa folaattia: näitä ravintoaineita suomalaiset saavat tyypillisesti liian vähän.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat