Jopa 70 prosenttia suomalaisista syö liian vähän hiilihydraatteja – asiantuntija kertoo yllättävät merkit, joista tunnistat hiilarivajeen

Hiilihydraattivaje on tavallisempi ilmiö kuin moni luulee. Pastan ja perunan karttelu voi kostautua niin nukkumaan mennessä kuin lenkkipolulla.

Hiilihydraattien lähteissä on eroja. Asiantuntija neuvoo suosimaan täysjyväpastaa ja kauraleipää ja välttelemään limuja ja leivonnaisia.

11.2.2020 8:44 | Päivitetty 12.2.2020 19:50

Ketodieetti, paleo, karppaus. Viime vuosina on koettu monta ruokahuumaa, joista kaikille on yhteistä hiilihydraattien välttely. Pahimmillaan leipä on tuomittu lihottavaksi, pasta ja peruna laitettu kokonaan pannaan.

Ravitsemusterapeutti Petra Rautakallio tuskailee väärien mielikuvien elävän sitkeästi. Tuoreimman FinRavinto-tutkimuksen mukaan jopa 70 prosenttia suomalaisista syö todellisuudessa liian vähän hiilihydraatteja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat