Koronaviruksen hillitsemiseksi on olemassa yli­voimainen keino, joka on jokaisen ulottuvilla – Kokeile, läpäisetkö käsi­hygienian testin - Hyvinvointi | HS.fi
Hyvinvointi

Koronaviruksen hillitsemiseksi on olemassa yli­voimainen keino, joka on jokaisen ulottuvilla – Kokeile, läpäisetkö käsi­hygienian testin

Käsienpesu on ylivoimainen keino välttää hengitystieinfektio. Testaa osaatko pestä kätesi oikein.

Käsien pesu ehkäisee hengitystieinfektiotartuntoja hengitysmaskia tehokkaammin. Kuva: IStockphoto

Julkaistu: 25.2. 15:14, Päivitetty 26.2. 6:43

Koronavirus leviää nyt myös Euroopassa. Vaikka virus on uusi, siltä suojautumiseen pätevät aivan samat ohjeet kuin muihinkin hengitystieinfektioihin.

”Huolehdi kaikissa tilanteissa erityisesti hyvästä käsihygieniasta”, tiivistää johtava asiantuntija Jussi Sane Terveyden- ja hyvinvoinnin laitokselta (THL).

Käsien pesu on siis kaikkein tehokkain tapa välttää tartunta. Esimerkiksi suu-nenäsuojukset eivät ole tehokkaita tartunnan ehkäisyssä. Myös HS kirjoitti pari viikkoa sitten siitä, kuinka käsien pesu ehkäisee hengitystieinfektiotartuntoja hengitysmaskia tehokkaammin.

Käsien välityksellä tarttuvat myös monet muut taudit: tavalliset flunssat, influenssa ja rs-virus. Tartunnan voi saada esimerkiksi silloin, kun koskee pintaa, jota joku sairastunut on jo koskettanut ja sen jälkeen hieraisee silmäänsä.

Miten käsihygieniasta sitten tulisi huolehtia? Tee alla oleva testi niin tiedät, onko sinulla riittävästi tietoa käsienpesusta ja muista hygieniasuosituksista. Jos tulos oli heikompi kuin ajattelit, saat lisää tietoa THL:n nettisivuilleen kokoamista perusteellisista ohjeista.

Testaa käsienpesutaitosi

Suomalaismies kertoo tilanteesta koronaviruksen eristämässä hotellissa Teneriffalla: ”Oven alta oli tullut ilmoitus, että hotelli on suljettu”

Onko koronavirus lähestymässä käänne­kohtaansa? Suomalais­professori uskoo tämän viikon olevan ratkaiseva

Sosiaali- ja terveys­ministeriö perustaa korona­virukseen varautuvan ryhmän, hallitus pitää tiedotustilaisuuden torstaina