Minne uskaltaa nyt matkustaa, kuka maksaa peruuntuneen matkan ja leviävätkö taudit lentokoneessa? 14 kysymystä ja vastausta matkailusta - Hyvinvointi | HS.fi
Hyvinvointi|Matkailu

Minne uskaltaa nyt matkustaa, kuka maksaa peruuntuneen matkan ja leviävätkö taudit lentokoneessa? 14 kysymystä ja vastausta matkailusta

Suomen matkailualan liiton toimitusjohtaja Heli Mäki-Fränti ja THL:n ylilääkäri Tuula Hannila-Handelberg vastaavat 14:ään koronakysymykseen.

Lentokentillä liikkuu paljon väkeä, joten riski koronavirustartunnalle kasvaa, kertovat asiantuntijat.

Julkaistu: 4.3. 13:04, Päivitetty 10.3. 16:17

Koronaviruksen leviäminen aiheuttaa päänvaivaa niille, jotka suunnittelevat ulkomaanmatkoja lähiviikkoina tai -kuukausina. Kannattaako reissuun lähteä? Kuka korvaa, jos matka peruuntuu?

Heli Mäki-Fränti

”Matkatoimistot noudattavat ulkoministeriön matkustustiedotteita. Jos ministeriö kehottaa välttämään tarpeetonta matkustamista kohteeseen, matkapaketin ostaneella asiakkaalla on oikeus peruuttaa matka kuluitta”, kertoo Suomen matkailualan liiton (SMAL) toimitusjohtaja Heli Mäki-Fränti. Hankaluutena ministeriön suosituksissa on Mäki-Fräntin mukaan kuitenkin se, että niiden kestoa on vaikea arvioida.

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Elämä & Hyvinvointi