Minne uskaltaa nyt matkustaa, kuka maksaa peruuntuneen matkan ja leviävätkö taudit lentokoneessa? 14 kysymystä ja vastausta matkailusta - Hyvinvointi | HS.fi

Minne uskaltaa nyt matkustaa, kuka maksaa peruuntuneen matkan ja leviävätkö taudit lentokoneessa? 14 kysymystä ja vastausta matkailusta

Suomen matkailualan liiton toimitusjohtaja Heli Mäki-Fränti ja THL:n ylilääkäri Tuula Hannila-Handelberg vastaavat 14:ään koronakysymykseen.

Lentokentillä liikkuu paljon väkeä, joten riski koronavirustartunnalle kasvaa, kertovat asiantuntijat.

4.3.2020 13:04 | Päivitetty 10.3.2020 16:17

Koronaviruksen leviäminen aiheuttaa päänvaivaa niille, jotka suunnittelevat ulkomaanmatkoja lähiviikkoina tai -kuukausina. Kannattaako reissuun lähteä? Kuka korvaa, jos matka peruuntuu?

”Matkatoimistot noudattavat ulkoministeriön matkustustiedotteita. Jos ministeriö kehottaa välttämään tarpeetonta matkustamista kohteeseen, matkapaketin ostaneella asiakkaalla on oikeus peruuttaa matka kuluitta”, kertoo Suomen matkailualan liiton (SMAL) toimitusjohtaja Heli Mäki-Fränti. Hankaluutena ministeriön suosituksissa on Mäki-Fräntin mukaan kuitenkin se, että niiden kestoa on vaikea arvioida.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat