Peruna tekee suolistolle hyvää, mutta sitä ei kannata syödä heti keittämisen jälkeen – Syynä on hiilihydraatin muoto, josta moni ei ole kuullutkaan - Hyvinvointi | HS.fi

Peruna tekee suolistolle hyvää, mutta sitä ei kannata syödä heti keittämisen jälkeen – Syynä on hiilihydraatin muoto, josta moni ei ole kuullutkaan

Moni ei tiedä, että pastasalaatti ja paahtoleipä ovat hyväksi suolistolle. Syynä on resistentti tärkkelys, jota syntyy esimerkiksi silloin, kun ruokaa lämmitetään ja jäähdytetään.

Kylmennetyssä pastassa on resistenttiä tärkkelystä. Siksi pastasalaatti on hyvä lounasvaihtoehto.­

3.11.2020 2:00 | Päivitetty 3.11.2020 14:46

Juttu on osa Minä väitän -sarjaa, jossa yksi asiantuntija kertoo näkemyksensä jostakin omaan alaansa liittyvästä kiinnostavasta aiheesta.

Laillistettu ravitsemusterapeutti Leena Putkonen:

”Resistentti tärkkelys on nimensä mukaisesti tärkkelystä, jota elimistön ruoansulatusentsyymit eivät osaa pilkkoa. Se on siis resistentti eli vastustuskykyinen pilkkoutumiselle, kuten ovat myös esimerkiksi kuidut.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat