Oletko suostunut seksiin, vaikka sinun ei ole tehnyt sitä mieli? Vastaa kyselyyn - Hyvinvointi | HS.fi

Oletko suostunut seksiin, vaikka sinun ei ole tehnyt sitä mieli? Vastaa kyselyyn

Seksuaalisella myöntyvyydellä tarkoitetaan sitä, että ihminen suostuu omalla päätöksellään harrastamaan kumppanin kanssa seksiä, vaikkei tuntisi halua. HS tekee aiheesta juttua.

Seksuaalisella myöntyvyydellä tarkoitetaan tilannetta, jossa ihminen suostuu seksuaaliseen toimintaan omasta tahdostaan, vaikka ei tunne seksuaalista halua.­

17.2. 11:35

Oletko joskus suostunut kumppanin mieliksi harrastamaan seksiä, vaikka et olisi tuntenut siihen halua?

Seksuaalisella myöntyvyydellä tarkoitetaan tilannetta, jossa ihminen suostuu seksuaaliseen toimintaan, kuten hyväilyyn tai suuseksiin, haluttomuudestaan huolimatta. Suostumus annetaan vapaaehtoisesti eli ilman painostusta, manipulaatiota tai pakottamista. Aiheesta on tekeillä tutkimus Turun yliopistossa ja Åbo Akademissa.

Teemme nyt aiheesta juttua ja keräämme lukijoiden kokemuksia.

Millaisessa tilanteessa näin on tapahtunut ja miksi? Millaisia vaikutuksia seksuaalisella myöntyvyydellä on ollut seksuaalisuuteesi tai mahdolliseen parisuhteeseesi?

Yhteystietonsa jättäneiden vastaajien kommentteja saatetaan käyttää jutussa. Toimittaja voi mahdollisesti myös ottaa yhteyttä niihin vastaajiin, jotka ovat antaneet luvan haastatteluun. Vastaajien nimeä ei julkaista jutussa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat