Mitä tehdä, kun ahdistus ei tunnu menevän ohi? Maaret Kallio vastasi lukijoiden kysymyksiin, tallenne nyt katsottavissa - Hyvinvointi | HS.fi

Mitä tehdä, kun ahdistus ei tunnu menevän ohi? Maaret Kallio vastasi lukijoiden kysymyksiin, tallenne nyt katsottavissa

Tunnin mittaisen suoran lähetyksen aikana opeteltiin yhdessä mielen rauhoittamista konkreettisten harjoitusten avulla.

26.3. 12:00 | Päivitetty 26.3. 21:43

Perjantaina 26. maaliskuuta HS.fi:ssä nähtiin kouluttajapsykoterapeutti Maaret Kallion suora lähetys, jossa hän vastasi HS:n lukijoiden koronavirusepidemian herättämiin huoliin. Livelähetyssarjan kolmas ja viimeinen jakso ammensi aiheensa lukijoiden lähettämistä kysymyksistä. Tallenne lähetyksestä on katsottavissa tässä artikkelissa.

Kallion mukaan lukijoiden viesteissä on viime viikkoina noussut esiin paljon yleistynyttä ahdistusta. Silloin ahdistavat tunteet eivät ole enää hetkellisiä, vaan tunne on päällä jatkuvammin, jopa koko ajan. Kallio kertoo, miten tällaiseen tilanteeseen voi saada tukea ja helpotusta.

Moni on myös havahtunut siihen, että koronaepidemian aikana ihmissuhteet ovat saaneet kolhuja. Mitä tehdä, jos kumppani vetäytyy tai sulkeutuu? Miten säilyttää yhteys läheiseen, jonka näkemykset poikkeavat vahvasti omista? Näihinkin kysymyksiin Kallio vastaa lähetyksessä.

Tunnin mittaisen lähetyksen aikana opeteltiin yhdessä mielen rauhoittamista konkreettisten harjoitusten avulla, joissa keskitytään hyvien asioiden huomaamiseen.

”Mieli on herkästi uhkatilassa tällaisessa ajassa, kun myös uutisoinnissa korostuu vaara, pelko ja kauhu. Siksi äärimmäisen tärkeää, että sen rinnalla vahvistetaan kokemuksia toivosta, tulevaisuususkosta, turvallisuudesta ja kaikesta hyvästä, joka on edelleen läsnä.”

Kallion mukaan katsojien palaute lähetyksistä osoittanut, että videoyhteydenkin avulla voi tavoittaa tunteen toisten ihmisten läsnäolosta. Se on ollut monelle voimaannuttavaa.

”Moni on kertonut kokeneensa vahvaa yhteisöllisyyden tunnetta, eli sitä, ettei ole tässä yksin, vaan olemme yhdessä.”

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat