Oletko piilotellut epävarmuuttasi? Vastaa kyselyyn - Hyvinvointi | HS.fi

Oletko piilotellut epävarmuuttasi? Vastaa kyselyyn

Moni pyrkii sosiaalisissa tilanteissa esittämään itsevarmempaa kuin on. HS kerää nyt aiheesta lukijoiden kokemuksia.

Moni tunnistaa tilanteen: mitäköhän muut minun vaatteistani ajattelevat? Sosiaalinen epävarmuus voi herätä lukemattomissa muissakin arkisissa tilanteissa, ja HS nyt kerää nyt lukijoiden kokemuksia aiheesta.­

16.4. 10:16

Joku käyttää keskustelussa sivistyssanaa, jota et tunne. Joudut pitämään esitelmän kymmenille ihmisille. Kehut sosiaalisessa mediassa lempisarjaasi, ja pian joku kiirehtii kommentoimaan, miten kyseenalainen sarjan edustama arvomaailma on.

Kaikki tilanteita, joissa saattaa iskeä epävarmuus. Nolasinko itseni? Mitä muut minusta ajattelevat? Entä jos kaikki tajuavat, etten osaakaan mitään?

Osa ihmisistä pyrkii kaikin keinoin peittämään epävarmuutensa. Se voi ilmetä esimerkiksi yli-itsevarmana käytöksenä, ironisina kommentteina, vitsailuna tai muiden arvosteluna. HS tekee nyt juttua keinoista, joita ihmiset käyttävät epävarmuutensa kätkemiseen.

Missä tilanteissa olet erityisesti pyrkinyt kompensoimaan epävarmuuttasi? Millä tavoin olet sen tehnyt?

Vai oletko kenties hyväksynyt epävarmuutesi ja lakannut esittämästä itsevarmempaa kuin olet? Onko suhteesi epävarmuuteen muuttunut iän tai kokemuksen myötä?

Yhteystietonsa jättäneiden vastaajien kommentteja saatetaan käyttää jutussa. Toimittaja voi mahdollisesti myös ottaa yhteyttä niihin vastaajiin, jotka ovat ilmoittaneet suostuvansa haastatteluun.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat